Legendaarinen valmisruoka on Suomessa järjetön hitti – syöntitapa jakaa mielipiteet: "Erikoisin saattaa olla..."

Näin valmistuvat suomalaisten rakastamat pinaattiletut 2:35 Näin valmistuvat suomalaisten rakastamat pinaattiletut
KATSO: Tiedätkö, miten pinaattiletut valmistuvat tehtaalla? Kurkkaa kulisseihin!

Tiesitkö, että pinaattiletut ovat Suomen myydyin kasvisvalmisruoka? Näin suosikkilätyt valmistuvat Atrian tehtaalla Nurmossa.

MTV Uutiset piipahti viime vuoden puolella Saarioisilla tutustumassa ikisuosikki maksalaatikon valmistumiseen. Supersuositun maksalaatikon rinnalla Suomen myydyimpien valmisruokien joukkoon lukeutuvat myös pinaattiletut. 

Pinaattilettuja valmistetaan vuosittain järjetön määrä

Atrialla pinaattilettuja on valmistettu jo yli 50 vuoden ajan ja tuote onkin Suomen myydyin kasvisvalmisruoka. Pinaattiletut ovat erityisen suosittuja esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluruokaloissa. 

Pinaattilettuja paistetaan Atrian tehtaalla Nurmossa vuosittain järjetön määrä, yli 3,3 miljoonaa kiloa. MTV Uutiset pääsi kurkkaamaan kulisseihin ja tutustumaan legendaarisen pinaattilettukoneen toimintaan tehtaalla.

Samalla paljastui myös ihmisten erilaiset tavat syödä pinaattilettuja.

Mikä on suosituin tapa syödä pinaattiletut ja millainen on stereotyyppinen pinaattilettujen syöjä? Entä mikä on erikoisin makuyhdistelmä, joka Atrian "lättyleidille" on tullut vastaan? Katso videolta vastaukset ja kurkkaa, miten pinaattilettukone toimii!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.