Tuoreen selvityksen mukaan Helsingissä toimivien salaattibaarien elintarvikkeiden mikrobiologinen laatu on parantunut, vaikka parantamisen varaa löytyy edelleen.
Ruokakauppoihin muutama vuosi sitten toden teolla rantautuneet salaattibaarit ovat olleet kuluttajien suosiossa, mutta huolestuttaneet asiantuntijoita.
Vuosi sitten uutisoimme kolmen maakunnan selvityksestä, jossa vain viisi salaattibaaria 42:sta sai tarkastuksessa puhtaat paperit. Nyt asiat ovat selvästi menossa parempaan suuntaan.
Eniten huonoja näytetuloksia liha- ja kalatuotteissa
Pääkaupunkiseudulla toteutetussa valvontaprojektissa selvitettiin salaaattibaareissa myytävien elintarvikkeiden laatua, ja elintarvikenäytteitä tuotteista otettiin yhteensä 197.
Liha- ja kalavalmisteista, valmissalaateista, äyriäisistä ja kasviksista otetuista näytteistä 81 prosenttia arvioitiin mikrobiologiselta laadultaan hyväksi. Laadultaan huonoja näytteitä oli yhdeksän ja välttäviä kymmenen prosenttia.

