Kauppojen ja ravintoloiden valmistamat valmisruoka-annokset eivät läheskään aina ole hygieeniseltä laadultaan hyviä, selviää Helsingin, Vantaan ja Hyvinkään tekemästä tutkimuksesta.
Helsingin, Vantaan ja Hyvinkään elintarviketarkastajien vuonna 2021 toteuttamasta tutkimuksesta selviää, että ravintoloiden ja myymälöiden valmistamien einesannosten laadussa olisi parantamisen varaa. Tarkastajat selvittivät einesannosten hygieenistä laatua ja pakkausmerkintöjä, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.
Yllättävän paljon huonolaatuista ruokaa
Helsingin kaupunki kertoo, että tutkimusnäytteiksi valittiin tällä kertaa kypsiä valmisruokia, joiden joukossa oli muun muassa pizzoja, pastoja, wokkeja, ruokaisia salaatteja sekä täytettyjä leipiä. Näytteitä otettiin kaikkiaan 67, joista 46 oli valmistettu ja pakattu ravintoloissa ja 21 myymälöissä.
Tutkimusraportissa nostetaan esille, että ravintolaruokien valmistus vähittäismyymälöissä myytäväksi yleistyi koronapandemian myötä. MTV Uutisten Makuja -ruokasivuillakin on aiemmin kerrottu niin sanottujen laadukkaiden valmisruokien suosion kasvusta. Rajoitusten vähennyttyä ja poistuttua osa ravintoloista on jatkanut ruoka-annosten toimittamista vähittäismyyntiin.
