Saastainen kebab-yritys ruotsalaisviranomaisten syynissä: Kebabia säilytettiin homeen ja mustuneen rasvan keskellä

kebab take away raahe 3
Viranomaiset pelkäävät, että likaisissa oloissa säilytetty kebab voi sisältää taudinaiheuttajabakteereja. Kuvan kebab ei liity tapaukseen. MTV

Kebabia toimittavan yrityksen huono hygienia sai ruotsalaisviranomaiset järkyttymään, kirjoittaa Expressen

Tarkastus Malmössa sijaitsevaan yritykseen sai Ruotsin ruokaviraston ryhtymään ripeisiin toimiin. 

Kebabia ja muuta lihaa myyvän yrityksen tiloista paljastuneet hygieniapuutteet ovat saaneet ruotsalaisviranomaiset pelkäämään, että törkyisissä oloissa tuotettu kebab saattaa jopa sairastuttaa syöjänsä.

Hygieniatarkastuksessa havaittiin esimerkiksi, että kebablastuja säilytettiin likaisilla alustoilla ja tarjottimilla. Tarjottimista löytyneiden mustien jäänteiden uskotaan olevan vanhaa paistorasvaa ja hometta. 

– Emme näe kovin usein yrityksiä, joilla on yhtä suuria puutteita, ruokayrityksistä vastaava johtaja Karin Cerenius sanoo.

Ruokavirasto määräsi yrityksen siivoamaan toimitilansa päivittäin, kouluttamaan henkilökuntansa ja tekemään testejä listeria-bakteerin varalta. 

Määräyksen kylkeen yritys saa 45 000 kruunun sakon jokaista viikkoa kohden, kunnes määräykset on toteutettu.

Katso myös video: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?

Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa? 0:54
Marttojen asiantuntija vastaa. 

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!