Ruotsia on kuohuttanut tällä viikolla hevosenlihaskandaali.
TV4 Nyheterna kertoi tällä viikolla Taalainmaalla Keski-Ruotsissa toimivasta tukkukauppiaasta, joka sai myyntikiellon sen jälkeen, kun selvisi, että sen myymä kebabliha sisälsi jopa 30 prosenttia hevosenlihaa. Hevosta ei ollut mainittu ainesosaluettelossa.
Yleensä kebab-liha valmistetaan naudasta, lampaasta tai kanasta.
Ensitietojen mukaan kebablihaa toimitettiin ravintoloihin ja pizzerioihin eri puolille maata 65 kiloa.
Lue myös: Mistä jauheliha oikeasti tehdään? Paistijauhelihaan tuli merkittävä muutos tämän kohun myötä
Lihaa myyty aiemmin arvioitua enemmän
P4 Dalarna kertoo nyt, mukaan kyse on paljon suuremmista määristä.
Radion haastatteleman elintarviketarkastajan Mattias Nolåkersin mukaan todellisuudessa kyse on jopa noin 6,7 tonnista.

