Michelin-ravintola sai järkyttävät syytökset oikeudessa – ex-työntekijä väittää: Ruokaa säilytettiin siivottomassa kellarissa, jossa oli pölyä ja hiirenkakkaa

Ravintola keittiö kokki
Ravintolan keittiö. Kuvituskuva. Shutterstock

Sanfransiscolaista Michelin-ravintolaa syytetään oikeudessa vakavista hygieniapuutteista. Ravintolayhtiön mukaan kyse on kuitenkin katkeroituneen ex-työntekijän kostosta. 

San Franciscossa sijaitsevan Michelin-ravintolan potkut saanut kulinaristinen johtaja syyttää entistä työnantajaansa vakavista hygieniarikkomuksista. Asiasta pantiin vireille oikeusjuttu viime viikolla. Syytteen mukaan yhden Michelin-tähden Angler-ravintolassa säilytettiin ruokia ja juomia siivottomassa kellarissa, joka oli täynnä pölyä ja jyrsijöiden ulosteita.

Anglerissa kulinaristisena johtajana vuodesta 2017 työskennellyt Jonathan De Wolf haastoi ravintolan oikeuteen irtisanomisesta väärin perustein. De Wolf palkattiin Saison Hospitality -ravintolayhtiöön vuonna 2017 ja hänen tehtävänään oli avustaa mereneläviin keskittyvän Angler-ravintolan perustamisessa.

De Wolfin mukaan ravintolan kellari jäi rakennusvaiheessa keskeneräiseksi muun muassa ilmastoinnin ja oleellisten rakennelmien osalta, mutta siellä säilytetiin silti monia elintarvikkeita.

–  Saison (ravintolayhtiö) ei tehnyt tarpeellisia toimenpiteitä ja suojannut ruokaa hyönteisiltä ja jyrsijöiltä. Varastohuone ei ollut tiivis, eikä sitä siivottu säännöllisesti, oikeusjutussa todetaan. 

Sana sanaa vastaan

Oikeuden papereissa kerrotaan myös De Wolfin varoittaneen henkilökuntaa epäterveistä olosuhteista sekä monista muista vaaraa aiheuttavista ongelmista, kuten puugrillin kunnosta. De Wolf sai lopulta lähtöpassit ravintolayhtiöstä ja uskoo sen olleen kosto epäkohtien esiintuomisesta.

Ravintolayhtiö kiistää lehdistölausunnossaan De Wolfin syytökset ja kertoo niiden olevan peräisin ”katkeroituneen ex-työntekijän suusta”. De Wolf sai ravintolayhtiön mukaan potkut huonon työsuoriutumisensa vuoksi.

San Franciscon terveysviranomaiset tutkivat ravintola Anglerin viimeksi tammikuun 29. päivä. Se sai terveystarkastajilta yhteensä 92 pistettä sadasta. "Riittämättömästi puhdistettujen tai desinfioitujen, elintarvikkeiden kanssa kosketuksissa olevien pintojen" katsottiin tuolloin olevan kohtalainen riski. Jyrsijäongelmaa ei ainakaan tällä käynnillä havaittu.

***

4:29

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja