Michelin-ravintola sai järkyttävät syytökset oikeudessa – ex-työntekijä väittää: Ruokaa säilytettiin siivottomassa kellarissa, jossa oli pölyä ja hiirenkakkaa
Sanfransiscolaista Michelin-ravintolaa syytetään oikeudessa vakavista hygieniapuutteista. Ravintolayhtiön mukaan kyse on kuitenkin katkeroituneen ex-työntekijän kostosta.
San Franciscossa sijaitsevan Michelin-ravintolan potkut saanut kulinaristinen johtaja syyttää entistä työnantajaansa vakavista hygieniarikkomuksista. Asiasta pantiin vireille oikeusjuttu viime viikolla. Syytteen mukaan yhden Michelin-tähden Angler-ravintolassa säilytettiin ruokia ja juomia siivottomassa kellarissa, joka oli täynnä pölyä ja jyrsijöiden ulosteita.
Anglerissa kulinaristisena johtajana vuodesta 2017 työskennellyt Jonathan De Wolf haastoi ravintolan oikeuteen irtisanomisesta väärin perustein. De Wolf palkattiin Saison Hospitality -ravintolayhtiöön vuonna 2017 ja hänen tehtävänään oli avustaa mereneläviin keskittyvän Angler-ravintolan perustamisessa.
De Wolfin mukaan ravintolan kellari jäi rakennusvaiheessa keskeneräiseksi muun muassa ilmastoinnin ja oleellisten rakennelmien osalta, mutta siellä säilytetiin silti monia elintarvikkeita.
– Saison (ravintolayhtiö) ei tehnyt tarpeellisia toimenpiteitä ja suojannut ruokaa hyönteisiltä ja jyrsijöiltä. Varastohuone ei ollut tiivis, eikä sitä siivottu säännöllisesti, oikeusjutussa todetaan.
Sana sanaa vastaan
Oikeuden papereissa kerrotaan myös De Wolfin varoittaneen henkilökuntaa epäterveistä olosuhteista sekä monista muista vaaraa aiheuttavista ongelmista, kuten puugrillin kunnosta. De Wolf sai lopulta lähtöpassit ravintolayhtiöstä ja uskoo sen olleen kosto epäkohtien esiintuomisesta.
Ravintolayhtiö kiistää lehdistölausunnossaan De Wolfin syytökset ja kertoo niiden olevan peräisin ”katkeroituneen ex-työntekijän suusta”. De Wolf sai ravintolayhtiön mukaan potkut huonon työsuoriutumisensa vuoksi.
San Franciscon terveysviranomaiset tutkivat ravintola Anglerin viimeksi tammikuun 29. päivä. Se sai terveystarkastajilta yhteensä 92 pistettä sadasta. "Riittämättömästi puhdistettujen tai desinfioitujen, elintarvikkeiden kanssa kosketuksissa olevien pintojen" katsottiin tuolloin olevan kohtalainen riski. Jyrsijäongelmaa ei ainakaan tällä käynnillä havaittu.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa