0:59

Ikisuosikit ylitse muiden! Nämä ovat laivan suosituimmat buffetherkut – "suomalaiset haluavat syödä aivan kaikissa muodoissa"

Laivojen seisovissa pöydissä tarjonta on vuosien mittaan päivittynyt erityisruokavalioiden ja trendien mukaan, mutta tietyt suosikit pysyvät vuodesta toiseen.

Videolta pääset tutustumaan Viking Linen tämän joulun buffetin tarjontaan.

Makuja.fi-toimitus kysyi laivayhtiöiltä, mitkä ovat buffettien kestosuosikkeja, sekä siitä, miten erityisruokavaliot vaikuttavat tarjontaan.

45 000 kiloa rapuja vuodessa

Eckerö Linen markkinointi- ja viestintäjohtaja Ida Toikka-Everi kertoo, että varsinkin laivan päivälliskattauksista suosituimpia ovat alkuruoat ja erityisesti kalapöytä.

– Lohta suomalaiset haluavat syödä aivan kaikissa muodoissa, Toikka-Everi naurahtaa.

Joulumenusta kinkku on perinteisesti suosittu, mutta myös suuria tunteita suuntaan, jos toiseen herättävä lipeäkala.

Viron satavuotisjuhlan kunniaksi menussa esiintyvät etelänaapurin herkut on otettu Toikka-Everin mukaan myös mielenkiinnolla vastaan.

Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm taas kertoo, että suosituimpia ruokia buffetissa ovat lihapullat, sekä katkaravut.

– Näitä kahta ei voida ikinä (buffetista) poistaa. Rapuja menee 45 000 kiloa vuodessa, Lindholm kertoo.

Vegaaniruoka kiinnostaa

Myös vegaanisen ruokavalion suosio näkyy M/S Finlandian seisovassa pöydässä. Joulunaikaan tarjolla on ”vegesilliä”, joka on tehty munakoisosta, mutta perinteiseen etikkaliemeen.

– Se suutuntuma on oikeasti aika hauska, kun hetken joutuu miettimään, että onko se sittenkin oikeaa silliä, Toikka-Everi kertoo.

Myös Viking Linen tarjonnassa vegaanisuus on nousussa, koska se on ruokavalio, joka kiinnostaa monia.

– Ennen jos ruoassa luki "vegaani", niin varsinkin miehet saattoivat karttaa sitä. Monesti ruoista ei edes tietäisi, että ne ovat vegaaneja, jos sitä ei niissä erikseen lukisi, Lindholm toteaa.

Erityisruokavaliot, kuten gluteeniton ja laktoositon ovat nykyisin niin yleisiä, että ne on ollut pakko ottaa kummankin yhtiön tarjonnassa huomioon.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja