Laivojen seisovissa pöydissä tarjonta on vuosien mittaan päivittynyt erityisruokavalioiden ja trendien mukaan, mutta tietyt suosikit pysyvät vuodesta toiseen.
Videolta pääset tutustumaan Viking Linen tämän joulun buffetin tarjontaan.
Makuja.fi-toimitus kysyi laivayhtiöiltä, mitkä ovat buffettien kestosuosikkeja, sekä siitä, miten erityisruokavaliot vaikuttavat tarjontaan.
45 000 kiloa rapuja vuodessa
Eckerö Linen markkinointi- ja viestintäjohtaja Ida Toikka-Everi kertoo, että varsinkin laivan päivälliskattauksista suosituimpia ovat alkuruoat ja erityisesti kalapöytä.
– Lohta suomalaiset haluavat syödä aivan kaikissa muodoissa, Toikka-Everi naurahtaa.
Joulumenusta kinkku on perinteisesti suosittu, mutta myös suuria tunteita suuntaan, jos toiseen herättävä lipeäkala.