Buffetravintoloiden hävikki on puhuttanut viime aikoina eri yhteyksissä. Risteilyaluksilla asiaan on löydetty simppeli ratkaisu. Viking Linen kylttiratkaisusta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.
Yllä olevalla videolla Ikaalisten kylpylän keittiöpäällikkö Aki Koivuniemi kertoo, miksi ihmiset hamstraavat ruokaa buffetissa.
Kerroimme alkuviikosta Ikaalisten kylpylän hotellin keittiöpäällikkö Aki Koivuniemen paljon huomiota keränneestä Facebook-päivityksestä. Koivuniemi julkaisi hotellin aamiaisbuffetista järkyttävät kuvat syyslomaviikolta: eräät hotellin asiakkaat olivat lapanneet lautaset täyteen ruokaa ja jättäneet suurimman osan syystä tai toisesta syömättä. Nämä ruoat päätyivät siis suoraan roskiin.
Koivuniemi ihmetteli päivityksessään, miten kenellekään tulee edes mieleen ottaa lautaselle noin iso määrä ruokaa aamupalalla.
– Yllätyit toki varmasti itsekin ettet jaksanutkaan syödä puolta kiloa pekonia, 20kpl nakkeja, 10kpl lihapullaa, 4 viipaletta leipää, kahta kulhoa jugurttia, kolmea kanamunaa, lautasellista munakokkelia, puolikasta vesimelonia, neljää pikkupullaa, kahta lasia mehua ja viittä kuppia kahvia? Koivuniemi kirjoitti.
