Tältä näyttää Viking Linen uusi joulubuffet – 150 erilaista sorttia, mutta yksi oleellinen muutos aiempaan

150 erilaista ruokaa – tältä näyttää Viking Linen uusi joulubuffet 3:02 150 erilaista ruokaa – tältä näyttää Viking Linen uusi joulubuffet

Laivayhtiö Viking Line paljasti, mitä kaikkea joulubuffetissa on tänä vuonna tarjolla. Buffetissa on mukana paljon menneiden vuosien klassikoita, mutta yksi oleellinen muutos tarjonnassa on selkeästi nähtävillä. 

Joulukausi starttaa pian myös risteilylaivoilla ja monet suomalaiset suuntaavat merelle maistelemaan sekä perinteisiä että moderneja jouluruokia. Viime vuonna pelkästään Viking Linella myytiin yli 200 000 joulubuffet-aterialippua. 

Ruotsin-laivojen buffeteissa oman haasteensa muodostaa, että ruoan on miellytettävä sekä suomalaisia että ruotsalaisia matkustajia. Siksi valikoimasta löytyy perinteisiä jouluruokia kummastakin maasta – ja runsaasti uutta kokeiltavaa. 

Seisova pöytä kohtaa hävikkihaasteen

Buffetravintoloiden ruokahävikki on noussut viime aikoina uutisotsikoihin. Muun muassa ravintoloiden liian runsasta tarjontaa on kritisoitu, koska sen on arveltu kasvattavan hävikin määrää. 

Viking Linella asiaan on kuitenkin onnistuttu puuttumaan merkittävin seurauksin. 

Uutisoimme lokakuussa laivayhtiön yksinkertaisesta kylttiratkaistusta, joka muutti asiakkaiden käytöksen seisovassa pöydässä kertaheitolla:

Kun asiakkaat näkivät konkreettisesti paljonko hävikkiä syntyy, he muuttivat käytöstään ja ottivat sopivamman määrän ruokaa.

– Olemme pystyneet vähentämään matkustajakohtaista ruokahävikkiä keskimäärin 40 prosentilla. Säästöä on saatu erityisesti tehostamalla keittiön toimenpiteitä. Kiinnitämme enemmän huomiota valmistusmääriin. Konkreettisena esimerkkinä vaikkapa lounaalle keitetyistä perunoista saa myös valmistettua päivälliselle  lisukkeita, Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm kertoi aiemmin laivayhtiön tiedotteessa.

150 erilaista ruokaa – mukana paljon vegaanista

Joulubuffetissa on tarjolla 150 erilaista sorttia. Hävikkiä minimoidaan aiemmin mainittujen toimenpiteiden lisäksi muun muassa sillä, että tarjolla on pieniä maisteluannoksia. Näin ihmiset jaksavat maistella useampia ruokia.

– Pääpointtimme on myös aina käyttää koko raaka-aine. Meillä voi olla lohesta filee ja muita osia käytetään vaikka tartariin, kertoo ruoan suunnitelleen Ruotsin Kokkimaajoukkueen kapteeni Fredrik Andersson.

Iso muutos aiempaan on myös vegaanisten ruokien määrä. Vegaanisia vaihtoehtoja löytyy sekä alku- pää- ja jälkiruokapöydistä.

Yksi Anderssonin omista buffetsuosikeista on kuorineen paahdettu maa-artisokka. Maa-artisokkaa löytyy myös pikkelöitynä ja sipsimuodossa. Andersson on hyödyntänyt buffetvalikoimassa myös isoäitinsä reseptejä.

– Isoäitini teki tällaista piparista maustekakkua. Se on ollut joulubuffetissa tarjolla nyt kolme vuotta ja asiakkaat haluavat sen aina takaisin. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat