Näin paistat taatusti mehukkaan lohifileepalan!
Useita keittokirjojakin tehnyt ruotsalaiskokki Mattias Larsson vinkkaa Aftonbladetin Godare-ruokasivustolla, miten paistetaan täydellistä lohta.
Larssonin mukaan lohi on fantastinen raaka-aine, joka menee kuitenkin helposti pilalle, jos kalan kypsentää liian kuivaksi.
– Näytän, miten lohesta saa todella mehukasta ja hyvää, Larsson kertoo videolla.
Ensimmäisenä on syytä kiinnittää huomiota siihen, millaisen lohen kaupasta ostaa. Kalan tulisi olla tietysti mahdollisimman tuoretta ja fileessä tulisi olla vielä nahka kiinni. Nahallista fileetä on helpompi käsitellä pannulla ja lopputuloskin on kokin mukaan mehukkaampi.
Näin paistat täydellistä lohta
Kuumenna ensin tilkka öljyä uuninkestävällä pannulla keskilämmöllä. Jos et ole vielä suolannut lohta (katso ohjeet kalan nestesuolaamiseen), ripottele fileepalan molemmille puolille suolaa. Laita fileepala pannulle nahkapuoli alaspäin.
– Se on tärkeää, sillä kun nahasta paistuu rapeaa, on kala todella hyvää. Lisäksi se suojaa kalaa kuivumiselta, Larsson sanoo.