Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruotsalaiskokki vinkkaa kikan lohen paistamiseen: "Erittäin mehukasta"

10:31Lohen fileointi helposti – ruodot pois ja siistit fileet!KATSO MYÖS: Lohen fileointi onnistuu helposti. Katso videolta ohjeet!
Julkaistu 08.03.2024 09:07

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Näin paistat taatusti mehukkaan lohifileepalan!

Useita keittokirjojakin tehnyt ruotsalaiskokki Mattias Larsson vinkkaa Aftonbladetin Godare-ruokasivustolla, miten paistetaan täydellistä lohta. 

Larssonin mukaan lohi on fantastinen raaka-aine, joka menee kuitenkin helposti pilalle, jos kalan kypsentää liian kuivaksi. 

– Näytän, miten lohesta saa todella mehukasta ja hyvää, Larsson kertoo videolla. 

Ensimmäisenä on syytä kiinnittää huomiota siihen, millaisen lohen kaupasta ostaa. Kalan tulisi olla tietysti mahdollisimman tuoretta ja fileessä tulisi olla vielä nahka kiinni. Nahallista fileetä on helpompi käsitellä pannulla ja lopputuloskin on kokin mukaan mehukkaampi. 

Näin paistat täydellistä lohta

Kuumenna ensin tilkka öljyä uuninkestävällä pannulla keskilämmöllä. Jos et ole vielä suolannut lohta (katso ohjeet kalan nestesuolaamiseen), ripottele fileepalan molemmille puolille suolaa. Laita fileepala pannulle nahkapuoli alaspäin.

– Se on tärkeää, sillä kun nahasta paistuu rapeaa, on kala todella hyvää. Lisäksi se suojaa kalaa kuivumiselta, Larsson sanoo.

Kun kala on paistunut keskilämmöllä pannulla noin kolmisen minuuttia, on aika kääntää pala. Paistoaika riippuu toki myös fileepalan paksuudesta. 

Lue myös: Oletko kokeillut? Kokkien suosimalla kikalla kalasta saa taatusti maukasta

Yksi kikka takaa mehukkaan lopputuloksen

Lohta ei kuitenkaan paisteta loppuun pannulla, vaan se laitetaan 100-asteiseen uuniin kypsymään.

– Näin lohesta tulee tasaisemmin kypsynyttä ja paljon mehukkaampaa.

Sillä aikaa, kun lohi on uunissa, voit valmistaa kalalle halutessasi jonkun nopean lisukkeen. Noin kymmenen minuutin paiston jälkeen lohen pitäisi olla valmista. Larsson suosittelee, että kalan sisälämpötila olisi noin 42 astetta, josta se nousee jälkikypsymisen aikana vielä 45 asteeseen. 

– Silloin lohen koostumus tuntuu kypsältä, mutta se on silti erittäin mehukasta, Larsson sanoo.

Lue myös: Ostatko kaupasta lohta tai kirjolohta? Pidä mielessä tämä

Lähde: Godare

Lisää aiheesta:

Helppo kikka täydelliseen savukalaan: "On kyllä mehevä"Pitääkö kala paistaa voissa vai öljyssä? Näin teet täydellistä lohta – keittiömestarin niksi parantaa makua huomattavastiMielettömän mehevää lohta grillissä: Toimi näin, jos haluat fileistä ja vartaista täydellisiä Keittiömestari vinkkaa, miten lohen makua voi parantaa entisestään – ei vaadi paljoa!Taivaallisen mehevää lohta grillissä: Jos haluat täydellisiä vartaita tai unelmamehukkaita fileitä, toimi näinMehevä uunilohi on yhdestä tärkeästä seikasta kiinni – mönkään menee ja pahasti, jos teet tämän paistovirheen
KalaRuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?