Jos haluat valmistaa joka kerta täydellistä uunilohta ja välttää kalan ylikypsymisen, noudata Food 52 -ruokasivuston pätevää ohjetta.
Kuten jo huippukokki Kari Aihinen  aikoinaan julisti, suomalaisten perisynti keittiössä on lohen ylikypsentäminen. Liian pitkä kypsennysaika tekee lohesta helposti rutikuivaa ja mautonta. Miten uunilohesta sitten saa täydellistä? Food 52 -ruokasivusto listasi perusohjeet lohen paistamiseen – ja tärkein ohje on kypsentäminen tarpeeksi alhaisessa lämpötilassa. 
Missä asteessa lohi pitää paistaa?
Hyvä lämpötila lohen paistamiseen on noin 135–150 astetta. Alhaisessa lämpötilassa paistamalla lohesta saa varmemmin juuri täydellisen kypsyistä. Lohesta tulee taatusti rutikuivaa, jos paistat sitä 200 asteessa kymmeniä minuutteja.
Mikä sisälämpötila on lohelle hyvä?
Paistolämpömittarin käyttö on aina hyvä ajatus, valmistat sitten lohta tai lihaa. Täydellinen sisälämpötila lohelle riippuu siitä, millaisesta lohesta tykkäät. Lohi on vielä raakaa tai hieman raakaa 30-40 asteessa, kypsempää ja mehevää 40–50 asteessa ja täysin kypsää 60 asteessa. Monen kokin mielestä täydellinen lämpötila lohelle on 42 astetta.

