Miten paistetaan täydellistä lohta? Koostimme yhteen kokkien ja keittiömestareiden parhaat vinkit.
Lohen paistaminen on kotikeittiössä helppoa, mutta miten raaka-aineesta saisi vielä astetta verran parempaa?
Marinoi etukäteen, niin maku paranee huomattavasti
Lohifileen paistaminen marinoinnin jälkeen: Valuta ylimääräinen marinadi pois ja taputtele lohen pinta kuivaksi talouspaperilla. Mausta molemmat puolet suolalla ja pippurilla. Laita hieman öljyä pannulle kuumenemaan ja lisää lohi nahkapuoli alaspäin pannulle paistumaan. Anna kypsyä viitisen minuuttia alhaisella tai keskilämmöllä, kunnes nahka on muuttunut kullanruskeaksi ja rapsakaksi. Käännä lohi varovasti pannulla ja paista sitten vielä 7–8 minuuttia. Huomioi, että kypsennysaika riippuu fileen koosta. Älä ylikypsennä lohta.
Insider-sivusto kysyi lohenpaistovinkkejä viime vuonna huippukokeilta.
New Yorkin Manhattanilla sijainneen, huippuravintola Aldean ex-keittiömestari George Mendes vinkkaa, että lohesta on mahdollista saada paremman makuista yksinkertaisella tavalla. Mendes suosittelee tekemään nahalliselle lohifileelle etukäteen marinadin oliiviöljystä, soijakastikkeesta, sitruunan ja limen mehusta sekä hedelmien kuoriraasteesta.
