Keittiömestari vinkkaa, miten lohen makua voi parantaa entisestään – ei vaadi paljoa!

lohifilee rapea
Shutterstock

Keittiömestarit ja Michelin-kokit kertoivat Insider-sivustolle parhaat vinkkinsä lohen valmistamiseen kotona.

Miten lohesta saa kotikeittiössä astetta verran parempaa? Insider-sivusto kysyi asiaa tunnetuilta amerikkalaisilta huippukokeilta ja sai kasaan monenlaisia vinkkejä. 

New Yorkin Manhattanilla sijainneen, huippuravintola Aldean ex-keittiömestari George Mendes vinkkaa, että lohesta on mahdollista saada paremman makuista yksinkertaisella tavalla.

Anna lohen marinoitua etukäteen, niin maku paranee

Mendes suosittelee tekemään nahalliselle lohifileelle etukäteen marinadin oliiviöljystä, soijakastikkeesta, sitruunan ja limen mehusta sekä niiden kuoriraasteesta.

– Hiero marinadia joka puolelle lohifileetä ja laita maustumaan suljettavaan muovipussiin, Mendes suosittelee.

Lohen kannattaa antaa maustua jääkapissa yön yli, jonka jälkeen sen voi kypsentää. Valuta ylimääräinen marinadi pois ja taputtele lohen pinta kuivaksi talouspaperilla. Mausta molemmat puolet suolalla ja pippurilla.  

Laita hieman öljyä pannulle kuumenemaan ja lisää sitten lohi nahkapuoli alaspäin pannulle paistumaan. Anna lohen kypsyä viitisen minuuttia alhaisella tai keskilämmöllä, kunnes nahka on muuttunut kullanruskeaksi ja rapsakaksi. Käännä lohi varovasti pannulla ja paista sitten vielä 7-8 minuuttia. Huomioi, että kypsennysaika riippuu fileen koosta. Älä ylikypsennä lohta.

Mistä tunnistaa, milloin lohi on täydellisen kypsää?

2:05

Suomalaisille televisiosta tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen on antanut myös omat vinkkinsä lohen paistamiseen. Kapen ohjeilla lohta paistetaan pannulla ensin nahkapuoli alaspäin. Sitten kala maustetaan suolalla ja tuoreilla yrteillä.

Aihinen näytti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, mistä tunnistaa täydellisen lohen kypsyyden.

– Tällainen on täydellinen lohi, Aihinen näytti. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja