Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiömestari vinkkaa, miten lohen makua voi parantaa entisestään – ei vaadi paljoa!

Shutterstock
Julkaistu 19.04.2021 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestarit ja Michelin-kokit kertoivat Insider-sivustolle parhaat vinkkinsä lohen valmistamiseen kotona.

Miten lohesta saa kotikeittiössä astetta verran parempaa? Insider-sivusto kysyi asiaa tunnetuilta amerikkalaisilta huippukokeilta ja sai kasaan monenlaisia vinkkejä. 

New Yorkin Manhattanilla sijainneen, huippuravintola Aldean ex-keittiömestari George Mendes vinkkaa, että lohesta on mahdollista saada paremman makuista yksinkertaisella tavalla.

Anna lohen marinoitua etukäteen, niin maku paranee

Mendes suosittelee tekemään nahalliselle lohifileelle etukäteen marinadin oliiviöljystä, soijakastikkeesta, sitruunan ja limen mehusta sekä niiden kuoriraasteesta.

– Hiero marinadia joka puolelle lohifileetä ja laita maustumaan suljettavaan muovipussiin, Mendes suosittelee.

Lohen kannattaa antaa maustua jääkapissa yön yli, jonka jälkeen sen voi kypsentää. Valuta ylimääräinen marinadi pois ja taputtele lohen pinta kuivaksi talouspaperilla. Mausta molemmat puolet suolalla ja pippurilla.  

Laita hieman öljyä pannulle kuumenemaan ja lisää sitten lohi nahkapuoli alaspäin pannulle paistumaan. Anna lohen kypsyä viitisen minuuttia alhaisella tai keskilämmöllä, kunnes nahka on muuttunut kullanruskeaksi ja rapsakaksi. Käännä lohi varovasti pannulla ja paista sitten vielä 7-8 minuuttia. Huomioi, että kypsennysaika riippuu fileen koosta. Älä ylikypsennä lohta.

Mistä tunnistaa, milloin lohi on täydellisen kypsää?

2:05Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia

Suomalaisille televisiosta tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen on antanut myös omat vinkkinsä lohen paistamiseen. Kapen ohjeilla lohta paistetaan pannulla ensin nahkapuoli alaspäin. Sitten kala maustetaan suolalla ja tuoreilla yrteillä.

Aihinen näytti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, mistä tunnistaa täydellisen lohen kypsyyden.

– Tällainen on täydellinen lohi, Aihinen näytti. 

Lue lisää: Kari Aihinen paljasti, mistä tunnistaa tuoreen lohifileen – näin se kuuluu paistaa: "Täydellinen lohi"

Lue myös: Näin teet elämäsi parasta lohta airfryerissa

Lisää aiheesta:

Ruotsalaiskokki vinkkaa kikan lohen paistamiseen: "Erittäin mehukasta"Pitääkö kala paistaa voissa vai öljyssä? Näin teet täydellistä lohta – keittiömestarin niksi parantaa makua huomattavastiLöytyykö keittiöstäsi jo tämä väline? Ruokatoimittaja hehkuttaa: "Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!"Emma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"Ruokatoimittaja testasi 5 tapaa lohen kypsentämiseen – yksi menetelmä ylivoimaisesti paras: Nopeaa, helppoa ja mehevää!Helppo valmistustapa, jolla lohifileistä tulee täydellisiä: "Ei tarvitse enää koskaan murehtia liian kuivasta lopputuloksesta"
RuokaKalaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin