Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokatoimittaja ylistää: "Tässä on paras asia, jonka juuri opin jauhelihasta 25 vuoden kokkaamisen jälkeen"

1:25Näin paistat jauhelihasta täydellistä
Julkaistu 11.03.2021 08:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jill Waldbieser paljastaa juuri oppimansa jauhelihaniksin, jota hän ylistää suorastaan nerokkaaksi.

Jauheliha on yksi suomalaisten suosikkiraaka-aineista ja sen suosio vain kasvoi entisestään koronapandemian myötä. Jauhelihan paistamiseen on olemassa monenlaisia erilaisia niksejä ja jippoja. Food52-ruokasivustolla kerrottiin taannoin yhdestä raaka-aineesta, joka kannattaa sekoittaa jauhelihan joukkoon paistovaiheessa.

– Huomasin heti eron. Nestettä ei kertynyt pannulle ja jauheliha ruskistui juuri, kuten halusin, ruokatoimittaja Valerio Farris kuvaili niksiään.

"Törmäsin taannoin nerokkaaseen jauhelihaniksiin..."

Nyr The Kitchn -ruokasivustolla puolestaan kerrotaan niksistä, joka kannattaa tietyissä tapauksissa tehdä jauhelihalle sen paistamisen jälkeen.

– Rakastan ruokaniksejä ja työskenneltyäni yli 25 vuotta keittiöissä ammattilaisten kanssa, luulin oppineeni jo parhaat. Olin kuitenkin väärässä. Törmäsin taannoin nerokkaaseen jauhelihaniksiin BBQ-foorumilla, kirjoittaa ruokatoimittaja Jill Waldbieser.

Mistä siis on kyse? Sen lisäksi, että parempaa jauhelihaa saa usein jauhamalla lihan itse, jauhaminen pitäisikin suorittaa kahteen otteeseen.

Jauheliha jää usein melko isoiksi paloiksi ja tällainen rakenne sopiii toki moniin ruokiin, kuten kastikkeisiin. Jos kuitenkin valmistat esimerkiksi lihapasteijoita, kannattaa ruokatoimittajan mukaan suorittaa tuplajauhanta, jolloin rakenteesta tulee hienompi.

– Ja se on helppo saavuttaa: paista jauheliha mausteiden kanssa, kuten normaalisti. Jäähdytä se ja pistä sitten monitoimikoneeseen. Jauha haluamaasi rakenteeseen ja saat huomattavasti mehukkaamman ja tasalaatuisemman täytteen.

Toimii monessa eri ruoassa

Ruokatoimittaja testasi asiaa käytännössä valmistamalla kaksi erää empanadas-lihapasteijoita. Tulokset olivat yksimielisiä: Kaikki pitivät parempana hienommalla jauhatuksella valmistettuja empanadoja, vaikka he eivät tienneet tarkalleen miksi. 

Niksi toimii kaikenlaisiin jauheliharuokiin aina täytetyistä paprikoista lihapiirakkaan ja lasagneen. 

– Tässä on paras asia, jonka juuri opin jauhelihasta 25 vuoden kokkaamisen jälkeen, Waldbieser summaa. 

Lue myös: Perheenäidin jauhelihakikkaa ylistetään: "750 gramman pakkaus jauhelihaa puolitettuna ja pakastettuna..." 

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittajan jauhelihakikka: "En enää ikinä paista millään muulla tavalla"Julian kermaista kanakastiketta ylistetään – MTV testasi helpon hittiohjeen: "Voisin nuolla lautasen"Lihamurekkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa – taatusti mehevä lopputulosRuokatoimittaja testasi ja yllättyi: "Yksi ainesosa muuttaa täysin sen, miten paistan jatkossa jauhelihani"Tämä perunamuusin valmistustapa jakaa mielipiteet täysin: "Miksi?!"Oletko hoksannut tätä? Nerokas paistokikka lihapullille: "Ei ole parempaa tapaa tehdä"
RuoanlaittoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa