Ruokatoimittaja ylistää: "Tässä on paras asia, jonka juuri opin jauhelihasta 25 vuoden kokkaamisen jälkeen"

Näin paistat jauhelihasta täydellistä 1:25 Näin paistat jauhelihasta täydellistä

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jill Waldbieser paljastaa juuri oppimansa jauhelihaniksin, jota hän ylistää suorastaan nerokkaaksi.

Jauheliha on yksi suomalaisten suosikkiraaka-aineista ja sen suosio vain kasvoi entisestään koronapandemian myötä. Jauhelihan paistamiseen on olemassa monenlaisia erilaisia niksejä ja jippoja. Food52-ruokasivustolla kerrottiin taannoin yhdestä raaka-aineesta, joka kannattaa sekoittaa jauhelihan joukkoon paistovaiheessa.

– Huomasin heti eron. Nestettä ei kertynyt pannulle ja jauheliha ruskistui juuri, kuten halusin, ruokatoimittaja Valerio Farris kuvaili niksiään.

"Törmäsin taannoin nerokkaaseen jauhelihaniksiin..."

Nyr The Kitchn -ruokasivustolla puolestaan kerrotaan niksistä, joka kannattaa tietyissä tapauksissa tehdä jauhelihalle sen paistamisen jälkeen.

– Rakastan ruokaniksejä ja työskenneltyäni yli 25 vuotta keittiöissä ammattilaisten kanssa, luulin oppineeni jo parhaat. Olin kuitenkin väärässä. Törmäsin taannoin nerokkaaseen jauhelihaniksiin BBQ-foorumilla, kirjoittaa ruokatoimittaja Jill Waldbieser.

Mistä siis on kyse? Sen lisäksi, että parempaa jauhelihaa saa usein jauhamalla lihan itse, jauhaminen pitäisikin suorittaa kahteen otteeseen.

Jauheliha jää usein melko isoiksi paloiksi ja tällainen rakenne sopiii toki moniin ruokiin, kuten kastikkeisiin. Jos kuitenkin valmistat esimerkiksi lihapasteijoita, kannattaa ruokatoimittajan mukaan suorittaa tuplajauhanta, jolloin rakenteesta tulee hienompi.

– Ja se on helppo saavuttaa: paista jauheliha mausteiden kanssa, kuten normaalisti. Jäähdytä se ja pistä sitten monitoimikoneeseen. Jauha haluamaasi rakenteeseen ja saat huomattavasti mehukkaamman ja tasalaatuisemman täytteen.

Toimii monessa eri ruoassa

Ruokatoimittaja testasi asiaa käytännössä valmistamalla kaksi erää empanadas-lihapasteijoita. Tulokset olivat yksimielisiä: Kaikki pitivät parempana hienommalla jauhatuksella valmistettuja empanadoja, vaikka he eivät tienneet tarkalleen miksi. 

Niksi toimii kaikenlaisiin jauheliharuokiin aina täytetyistä paprikoista lihapiirakkaan ja lasagneen. 

– Tässä on paras asia, jonka juuri opin jauhelihasta 25 vuoden kokkaamisen jälkeen, Waldbieser summaa. 

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja