Perheenäidin jauhelihakikkaa ylistetään: "750 gramman pakkaus jauhelihaa puolitettuna ja pakastettuna..."
Eräs perheenäiti jakoi näppärän kikkansa jauhelihan pakastamiseen. Pakastustekniikan ansiosta jauheliha mahtuu pienempään tilaan ja myös sulaa ja paistuu nopeammin. Niksistä kertoo uutissivusto The Sun.
TikTokissa villitsee jälleen uusi ruokaniksi. Tällä kertaa eräs perheenäiti näyttää ovelan, tilaa säästävän tekniikan jauhelihan pakastamiseen.
Videolla nähdään, miten nimimerkki sunnyboo72 jakaa jauhelihapaketin sisällön kahtia ja laittaa lihat kahteen suljettavaan muovipussiin. Sitten hän litistää lihat pussiin, jotta ne vievät mahdollisimman vähän tilaa.
Jos video ei näy, katso se täältä.
Perheenäidin mukaan tämä säilytyskikka takaa myös sen, että jauheliha sulaa nopeammin. Näin ollen ruoanlaittoon vaadittava aika lyhenee.
– 750 gramman pakkaus jauhelihaa puolitettuna ja pakastettuna säästää aikaa ja tilaa, nainen kirjoitti videonsa oheen.
TikTokissa kiiteltiin naisen vinkkiä.
– Yksinkertaisesti nerokasta, TikTokissa muun muassa ylistettiin.
– Aion tehdä tästä lähtien näin, eräs kommentoija totesi.
Pakastetun jauhelihan sulatus: Älä koskaan tee näin
Niksin ohella on hyvä nostaa esiin muutamia nyrkkisääntöjä pakastetun jauhelihan sulatukseen liittyen.
Kerroimme viime keväänä, että jauhelihaa ei saa jättää tunneiksi huoneenlämpöön sulamaan, sillä tällöin riskinä on lihan pilaantuminen. Jotkut laittavat jauhelihapakkauksen pakastimesta suoraan lämpimään vesihauteeseen sulamaan. Tässäkin on omat riskinsä, muistutti Tieteen kuvalehti
– Pakastetun lihan sulamista voi jossain määrin nopeuttaa panemalla sen lämpimään veteen. Tapa ei ole kuitenkaan suositeltava, sillä pakastetun elintarvikkeen sisältämät uinuvat mikrobit virkoavat sulamisen edetessä. Kun ympäristön lämpötila on 20–30 astetta, ne suorastaan villiintyvät, lehdessä muistutettiin
Jauhelihan voi sulattaa vedessä, mutta veden tulisi olla kylmää. Jauheliha itse asiassa sulaa yllättävänkin nopeasti kulhossa, jossa on kylmää vettä.
Lähde: The Sun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa