Perheenäidin jauhelihakikkaa ylistetään: "750 gramman pakkaus jauhelihaa puolitettuna ja pakastettuna..."

Näin paistat jauhelihasta täydellistä 1:25 Näin paistat jauhelihasta täydellistä

Eräs perheenäiti jakoi näppärän kikkansa jauhelihan pakastamiseen. Pakastustekniikan ansiosta jauheliha mahtuu pienempään tilaan ja myös sulaa ja paistuu nopeammin. Niksistä kertoo uutissivusto The Sun.

TikTokissa villitsee jälleen uusi ruokaniksi. Tällä kertaa eräs perheenäiti näyttää ovelan, tilaa säästävän tekniikan jauhelihan pakastamiseen.

Videolla nähdään, miten nimimerkki sunnyboo72 jakaa jauhelihapaketin sisällön kahtia ja laittaa lihat kahteen suljettavaan muovipussiin. Sitten hän litistää lihat pussiin, jotta ne vievät mahdollisimman vähän tilaa.

Jos video ei näy, katso se täältä. 

Perheenäidin mukaan tämä säilytyskikka takaa myös sen, että jauheliha sulaa nopeammin. Näin ollen ruoanlaittoon vaadittava aika lyhenee. 

– 750 gramman pakkaus jauhelihaa puolitettuna ja pakastettuna säästää aikaa ja tilaa, nainen kirjoitti videonsa oheen.

TikTokissa kiiteltiin naisen vinkkiä. 

–  Yksinkertaisesti nerokasta, TikTokissa muun muassa ylistettiin.

– Aion tehdä tästä lähtien näin, eräs kommentoija totesi.

Pakastetun jauhelihan sulatus: Älä koskaan tee näin

Niksin ohella on hyvä nostaa esiin muutamia nyrkkisääntöjä pakastetun jauhelihan sulatukseen liittyen.

Kerroimme viime keväänä, että jauhelihaa ei saa jättää tunneiksi huoneenlämpöön sulamaan, sillä tällöin riskinä on lihan pilaantuminen. Jotkut laittavat jauhelihapakkauksen pakastimesta suoraan lämpimään vesihauteeseen sulamaan. Tässäkin on omat riskinsä, muistutti Tieteen kuvalehti

– Pakastetun lihan sulamista voi jossain määrin nopeuttaa panemalla sen lämpimään veteen. Tapa ei ole kuitenkaan suositeltava, sillä pakastetun elintarvikkeen sisältämät uinuvat mikrobit virkoavat sulamisen edetessä. Kun ympäristön lämpötila on 20–30 astetta, ne suorastaan villiintyvät, lehdessä muistutettiin

Jauhelihan voi sulattaa vedessä, mutta veden tulisi olla kylmää. Jauheliha itse asiassa sulaa yllättävänkin nopeasti kulhossa, jossa on kylmää vettä.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat