Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Julian kermaista kanakastiketta ylistetään – MTV testasi helpon hittiohjeen: "Voisin nuolla lautasen"

Suprêmes de Volaille aux Champignons -kanakastike valmistuu vaivarttomasti ja superkoukuttavaa!
Suprêmes de Volaille aux Champignons -kanakastike valmistuu vaivarttomasti ja superkoukuttavaa!MTV
Julkaistu 22.08.2021 08:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Julia Childin kermaista kanakastiketta ylistetään The Kitchn -ruokasivustolla yhdeksi parhaimmista. Onko ohje hypetyksen arvoinen? Testasimme!

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Arlyn Osborne kertoo tehneensä Julia Childin Suprêmes de Volaille aux Champignons -nimellä kulkevaa kanakastiketta ensimmäistä kertaa opiskeluaikoinaan. Arlynin luokse oli tulossa vieraita ja hän halusi tarjota jotakin säväyttävää, mutta tarpeeksi helposti valmistuvaa. Niinpä hän tarttui Julian Mastering the Art of French Cooking -teokseen ja löysi sieltä kanakastikkeen ohjeen. 

Julia Child (1912– 2004) oli legendaarinen yhdysvaltalainen kokki, joka tuli tunnetuksi lukuisista julkaisemistaan kirjoista sekä työstään televio-ohjelmissa. Julia oli erikoistunut ranskalaiseen keittiöön ja opetti sitä myös amerikkalaisille televisiokatsojille. Hittielokuva Julie & Julia perustuu Julia Childin elämään.  

Ruokaa valmistaessa Arlyn tiesi jo tuoksusta, ettei ruoka voisi flopata.

–  Eikä se flopannutkaan. Se oli taianomaista. Sadoissa resepteissä yhdistellään kanaa, kermaa ja sieniä, mutta Julian versio on se, jonka teen aina uudelleen ja uudelleen. 

Arlyn kuvailee ruokalajia ratkaisuksi niin arjen kuin juhlan ruokaongelmiin.

–  Siihen tarvitaan vain kourallinen aineksia ja minimaalisen vähän vaivaa. Tilanteesta riippumatta tämä ruokalaji on aijna voittaja. Se on voinen, lohduttava ja paras tapa muuttaa tylsä broilerinrinta loistokkaaksi, Arlyn lupaa.

Julia Childin kermainen kanakastike MTV:n testissä 

juliachildkanaMTV

Onko kanakastike todella kaiken tämän hypetyksen arvoinen? Päätimme testata Julia Childin klassikko-ohjeen.

Ruokalajin valmistus aloitetaan kuullottamalla hetken viipaloituja sieniä ja sipulia runsaassa määrässä voita, uuninkestävässä padassa tai vuoassa. Tämän jälkeen sitruunalla ja mausteilla sivellyt broilerin rintafileet pyöritellään voiseoksessa ja koko komeus laitetaan uuniin kannen alle kypsymään.

Kun broilerit ovat kypsyneet, pata nostetaan uunista ja alkaa kastikkeen valmistus. Kermaa, kanalientä ja viiniä – pyhä kolminaisuus, joka todella ei voi pettää. 

Kermainen kastike on todella koukuttavan hyvää ja ruokalajin valmistus oli vaivatonta. Voisin nuolla lautasen!

Nappaa ohje: Julia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux Champignons

Lue myös: Lilluvatko ostamasi broilerit paketissa "alkulimassa"? Hans Välimäki neuvoo yllättävän ratkaisun: "Minä ainakin teen niin"

0:45Onko kaupasta ostamasi broileri"limaista"? Tee näin ennen paistoa

Lisää aiheesta:

Edullinen kanaviillokki helposti ja nopeasti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"Suosittua kanakastiketta halvemmalla: Edullinen raaka-aine takaa mehevän lopputuloksen "Niin hyvää, että lautasetkin nuoltiin" – Marry Me -kanakastiketta ylistetään jälleenKolme kovaa kanakastiketta – koukuttava kermainen soosi valmistuu nopeasti: "Huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama"Jamie Oliverin megahelppoa ruokaa ylistetään: "Luultavasti kaikkien aikojen paras kanaresepti"Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"
RuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • 11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • 09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • 08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta