Julian kermaista kanakastiketta ylistetään – MTV testasi helpon hittiohjeen: "Voisin nuolla lautasen"

Juliachildkana2
Suprêmes de Volaille aux Champignons -kanakastike valmistuu vaivarttomasti ja superkoukuttavaa! MTV

Julia Childin kermaista kanakastiketta ylistetään The Kitchn -ruokasivustolla yhdeksi parhaimmista. Onko ohje hypetyksen arvoinen? Testasimme!

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Arlyn Osborne kertoo tehneensä Julia Childin Suprêmes de Volaille aux Champignons -nimellä kulkevaa kanakastiketta ensimmäistä kertaa opiskeluaikoinaan. Arlynin luokse oli tulossa vieraita ja hän halusi tarjota jotakin säväyttävää, mutta tarpeeksi helposti valmistuvaa. Niinpä hän tarttui Julian Mastering the Art of French Cooking -teokseen ja löysi sieltä kanakastikkeen ohjeen. 

Julia Child (1912– 2004) oli legendaarinen yhdysvaltalainen kokki, joka tuli tunnetuksi lukuisista julkaisemistaan kirjoista sekä työstään televio-ohjelmissa. Julia oli erikoistunut ranskalaiseen keittiöön ja opetti sitä myös amerikkalaisille televisiokatsojille. Hittielokuva Julie & Julia perustuu Julia Childin elämään.  

Ruokaa valmistaessa Arlyn tiesi jo tuoksusta, ettei ruoka voisi flopata.

–  Eikä se flopannutkaan. Se oli taianomaista. Sadoissa resepteissä yhdistellään kanaa, kermaa ja sieniä, mutta Julian versio on se, jonka teen aina uudelleen ja uudelleen. 

Arlyn kuvailee ruokalajia ratkaisuksi niin arjen kuin juhlan ruokaongelmiin.

–  Siihen tarvitaan vain kourallinen aineksia ja minimaalisen vähän vaivaa. Tilanteesta riippumatta tämä ruokalaji on aijna voittaja. Se on voinen, lohduttava ja paras tapa muuttaa tylsä broilerinrinta loistokkaaksi, Arlyn lupaa.

Julia Childin kermainen kanakastike MTV:n testissä 

Onko kanakastike todella kaiken tämän hypetyksen arvoinen? Päätimme testata Julia Childin klassikko-ohjeen.

Ruokalajin valmistus aloitetaan kuullottamalla hetken viipaloituja sieniä ja sipulia runsaassa määrässä voita, uuninkestävässä padassa tai vuoassa. Tämän jälkeen sitruunalla ja mausteilla sivellyt broilerin rintafileet pyöritellään voiseoksessa ja koko komeus laitetaan uuniin kannen alle kypsymään.

Kun broilerit ovat kypsyneet, pata nostetaan uunista ja alkaa kastikkeen valmistus. Kermaa, kanalientä ja viiniä – pyhä kolminaisuus, joka todella ei voi pettää. 

Kermainen kastike on todella koukuttavan hyvää ja ruokalajin valmistus oli vaivatonta. Voisin nuolla lautasen!

0:45


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja