Julia Childin kermaista kanakastiketta ylistetään The Kitchn -ruokasivustolla yhdeksi parhaimmista. Onko ohje hypetyksen arvoinen? Testasimme!
The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Arlyn Osborne kertoo tehneensä Julia Childin Suprêmes de Volaille aux Champignons -nimellä kulkevaa kanakastiketta ensimmäistä kertaa opiskeluaikoinaan. Arlynin luokse oli tulossa vieraita ja hän halusi tarjota jotakin säväyttävää, mutta tarpeeksi helposti valmistuvaa. Niinpä hän tarttui Julian Mastering the Art of French Cooking -teokseen ja löysi sieltä kanakastikkeen ohjeen.
Julia Child (1912– 2004) oli legendaarinen yhdysvaltalainen kokki, joka tuli tunnetuksi lukuisista julkaisemistaan kirjoista sekä työstään televio-ohjelmissa. Julia oli erikoistunut ranskalaiseen keittiöön ja opetti sitä myös amerikkalaisille televisiokatsojille. Hittielokuva Julie & Julia perustuu Julia Childin elämään.
Ruokaa valmistaessa Arlyn tiesi jo tuoksusta, ettei ruoka voisi flopata.
– Eikä se flopannutkaan. Se oli taianomaista. Sadoissa resepteissä yhdistellään kanaa, kermaa ja sieniä, mutta Julian versio on se, jonka teen aina uudelleen ja uudelleen.

