Tämä perunamuusin valmistustapa jakaa mielipiteet täysin: "Miksi?!"

1:18 Näin teet perinteisen perunamuusin oikein

Perunamuusin tekeminen onnistuu näemmä myös perunalastuista. Miehen TikTok-videosta muodostui hitti, mutta kaikki eivät suinkaan allekirjoita idean nerokkuutta.

Videolla ohje perinteiseen perunamuusiin – näin se kannattaa tehdä!

Videopalvelu TikTokissa on viime aikoina noussut suosioon esimerkiksi niksi pakasteranskalaisten säilyttämiseen sekä erään perheenäidin jauhelihakikka. Nyt TikTokissa kohistaan jälleen yhdestä uudesta ruokavideosta, kertoo uutissivusto Insider.

Videolla nähdään, kuinka mies nimeltä Eli valmistaa tavallisista perunalastuista perunamuusia. Ensin Eli laittaa kattilaan vettä ja viinietikkaa. Kun vesi kiehuu, hän lisää sinne pussillisen perunalastuja. 

Jos video ei näy, katso se täältä.

Kun sipsit ovat pehmenneet tarpeeksi, Eli siivilöi ne pois vedestä. Lopuksi vettyneiden perunalastujen joukkoon lisätään juustoa ja savupaprikaa, kunnes koko komeus sotketaan muusiksi. Videolla Eli maistaa sipsimuusiaan ja toteaa sen olevan herkullista.

TikTokissa Elin idea on otettu vastaan hämmennyksen vallassa.

– Tämän katsominen vaikuttaa laittomalta, TikTokissa muun muassa todetaan.

–  On olemassa myös valmista perunamuusijauhetta, joten miksi?! Toinen käyttäjä kysyy. 

Kokit eri mieltä tekniikasta

Kokki ja ravintoloitsija Chris Santos kommentoi Insiderille, että perunalastuista todella voi tehdä hyvää perunamuusia.

– Opin eräässä kilpailussa kokkikollegaltani Alex Guarnachellilta, että nesteyttämällä perunalastuja kermassa voi todella saadaa aikaiseksi silkkisenpehmän ja täyteläisen muusin, Guarnachelli sanoo.

Michelin-kokki Brad Carter kuitenkin tuomitsee Elin valmistustekniikan ”naurettavaksi”.

– Tuo näyttää liejulta, eikä selvästikään ole hyvä idea soseuttaa tuota paistorasvamäärää ruoan joukkoon. Minä olen puristi. Perunamuusi on oma ruokalajinsa, jota tulee kunnioittaa. Annan kuitenkin kymmenen pistettä innovaatiosta keskellä lockdownia, Englannin Birminhamissa työskentelevä Carter sanoo.  

Sen sijaan perinteisen perunamuusin valmistamiseen on olemassa monenlaisia kikkoja, joilla varmistat mahdollisimman herkullisen lopputuloksen.

Lähde: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja