Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihamurekkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa – taatusti mehevä lopputulos

Lihamurekemassaan sopii yllättäen myös piimä!
Lihamurekemassaan sopii yllättäen myös piimä!Shuttestock
Julkaistu 07.06.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Miten tehdään täydellistä lihamureketta? Amerikkalaisilta golfklubeilta tunnettu keittiömestari paljastaa omat tärppinsä lihamurekkeen valmistamiseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin, miten valmistuvat täydelliset lihapullat. Omat lihapullavinkkinsä antoi muun muassa keittiömestari Hans Välimäki. 

– Ne ovat tällaiset italialaistyyppiset lihapullat. Kekkasin ne ehkä 10 vuotta sitten, Välimäki kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kuvaillen samalla reseptin sisältöä.

– Siitä (ohjeesta) voi tehdä myös vaikka jauhelihapihvit. Sopii todella hyvin tomaattikastikkeen ja pastan kanssa. Siihen vielä pieni siivu punaviiniä, niin aijaijai, Välimäki vinkkasi vielä.

Lue lisää: Joko testasit? Hans Välimäen täydellinen jauhelihaohje arkeen: "Aijaijai"

Kokin salainen ainesosa mehevään lihamurekkeeseen

Lihapullien lisäksi toinen klassikkoruoka jauhelihasta on lihamureke. Golfklubeilla keittiömestarina työskentelevä Richard Gras kertoo omat perussääntönsä täydellisen lihamurekkeen valmistamiseen.

1. Valitse oikea jauheliha

Kuiva lihamureke ei maistu kenellekään, mutta myös liian rasvaisen jauhelihan valitseminen voi kostautua. Keittiömestari Gras suosittelee lihamurekkeesee noin 20 prosenttia rasvaa sisältävää naudanjauhelihaa.

– Se on juuri oikea määrä pitämään lihamurekkeen kosteana. 

2. Muista oikea paistoaika ja -lämpötila sekä oikea murekkeen muoto

Keittiömestari Gras muistuttaa, että lihamurekkeesta kannattaa tehdä mahdollisimman tasapaksu joka puolelta, jotta se myös kypsyy tasaisesti. Kokki suosittelee paistamaan murekkeen noin 160 asteessa 45–55 minuutin ajan.  Verrattain alhainen paistolämpötila varmistaa, että mureke pysyy kasassa ja myös lopuksi ruskistuu päältä. 

3. Lihamurekkeen salainen ainesosa: Piimä

Lihamurekemassan voi valmistaa monella tapaa ja monin eri aineksin. Keittiömestari Gras käyttää itse massassa muun muassa piimää ja pankojauhoja. Gras antaa pankojauhojen turvota piimässä 15 minuuttia, ennen kuin sekoittaa seoksen jauhelihan kanssa. 

4. Tiputa pelti/pannu ennen paistoa

Miten varmistaa murekkeelle hyvä koostumus? Murekepelti kannattaa keittiömestarin mukaan pudottaa keittiötasolle pari kertaa ennen kuin sen laittaa uuniin. Se hävittää mahdolliset ilmakuplat ja varmistaa tasaisen paistotuloksen.

Lue myös: Minna Kuukan nerokas kokkauskikka – moni ei ole hoksannut korppujauhojen korviketta: "Löytyy vaikka mitä makuvaihtoehtoja"

Lähde: Golf.com

Lisää aiheesta:

Oletko hoksannut tätä? Nerokas paistokikka lihapullille: "Ei ole parempaa tapaa tehdä"Valmistatko jauhelihasta näitä arkiruokia? Kokit paljastavat suosikki- ja inhokkireseptinsäEthän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteen10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?Ethän vaivaa lihamureketta kuivaksi? Näin teet tutusta arkiruoasta mehevää ja maukasta – joka kertaJulkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvin
RuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä