Lihamurekkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa – taatusti mehevä lopputulos

lihamureke
Lihamurekemassaan sopii yllättäen myös piimä! Shuttestock

Miten tehdään täydellistä lihamureketta? Amerikkalaisilta golfklubeilta tunnettu keittiömestari paljastaa omat tärppinsä lihamurekkeen valmistamiseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin, miten valmistuvat täydelliset lihapullat. Omat lihapullavinkkinsä antoi muun muassa keittiömestari Hans Välimäki

– Ne ovat tällaiset italialaistyyppiset lihapullat. Kekkasin ne ehkä 10 vuotta sitten, Välimäki kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kuvaillen samalla reseptin sisältöä.

– Siitä (ohjeesta) voi tehdä myös vaikka jauhelihapihvit. Sopii todella hyvin tomaattikastikkeen ja pastan kanssa. Siihen vielä pieni siivu punaviiniä, niin aijaijai, Välimäki vinkkasi vielä.

Kokin salainen ainesosa mehevään lihamurekkeeseen

Lihapullien lisäksi toinen klassikkoruoka jauhelihasta on lihamureke. Golfklubeilla keittiömestarina työskentelevä Richard Gras kertoo omat perussääntönsä täydellisen lihamurekkeen valmistamiseen.

1. Valitse oikea jauheliha

Kuiva lihamureke ei maistu kenellekään, mutta myös liian rasvaisen jauhelihan valitseminen voi kostautua. Keittiömestari Gras suosittelee lihamurekkeesee noin 20 prosenttia rasvaa sisältävää naudanjauhelihaa.

– Se on juuri oikea määrä pitämään lihamurekkeen kosteana. 

2. Muista oikea paistoaika ja -lämpötila sekä oikea murekkeen muoto

Keittiömestari Gras muistuttaa, että lihamurekkeesta kannattaa tehdä mahdollisimman tasapaksu joka puolelta, jotta se myös kypsyy tasaisesti. Kokki suosittelee paistamaan murekkeen noin 160 asteessa 45–55 minuutin ajan.  Verrattain alhainen paistolämpötila varmistaa, että mureke pysyy kasassa ja myös lopuksi ruskistuu päältä. 

3. Lihamurekkeen salainen ainesosa: Piimä

Lihamurekemassan voi valmistaa monella tapaa ja monin eri aineksin. Keittiömestari Gras käyttää itse massassa muun muassa piimää ja pankojauhoja. Gras antaa pankojauhojen turvota piimässä 15 minuuttia, ennen kuin sekoittaa seoksen jauhelihan kanssa. 

4. Tiputa pelti/pannu ennen paistoa

Miten varmistaa murekkeelle hyvä koostumus? Murekepelti kannattaa keittiömestarin mukaan pudottaa keittiötasolle pari kertaa ennen kuin sen laittaa uuniin. Se hävittää mahdolliset ilmakuplat ja varmistaa tasaisen paistotuloksen.

Lähde: Golf.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja