Miten tehdään täydellistä lihamureketta? Amerikkalaisilta golfklubeilta tunnettu keittiömestari paljastaa omat tärppinsä lihamurekkeen valmistamiseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin, miten valmistuvat täydelliset lihapullat. Omat lihapullavinkkinsä antoi muun muassa keittiömestari Hans Välimäki.
– Ne ovat tällaiset italialaistyyppiset lihapullat. Kekkasin ne ehkä 10 vuotta sitten, Välimäki kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kuvaillen samalla reseptin sisältöä.
– Siitä (ohjeesta) voi tehdä myös vaikka jauhelihapihvit. Sopii todella hyvin tomaattikastikkeen ja pastan kanssa. Siihen vielä pieni siivu punaviiniä, niin aijaijai, Välimäki vinkkasi vielä.
Lue lisää: Joko testasit? Hans Välimäen täydellinen jauhelihaohje arkeen: "Aijaijai"
Kokin salainen ainesosa mehevään lihamurekkeeseen
Lihapullien lisäksi toinen klassikkoruoka jauhelihasta on lihamureke. Golfklubeilla keittiömestarina työskentelevä Richard Gras kertoo omat perussääntönsä täydellisen lihamurekkeen valmistamiseen.
1. Valitse oikea jauheliha
Kuiva lihamureke ei maistu kenellekään, mutta myös liian rasvaisen jauhelihan valitseminen voi kostautua. Keittiömestari Gras suosittelee lihamurekkeesee noin 20 prosenttia rasvaa sisältävää naudanjauhelihaa.
