Ruokatoimittaja seuraa helposti omaksuttavaa systeemiä, jonka ansiosta hänelle ei pääse syntymään ruokahävikkiä.
Ruokahävikin välttäminen on tunnetusti hyväksi sekä lompakolle että ympäristölle. Useille ihmisille sitä kuitenkin jonkun verran kertyy, mikä saattaa johtua esimerkiksi ostotottumuksista.
Hävikkiviikkoa vietetään 11.–17.9.2023. Se on Kuluttajaliiton koordinoima viestintäkampanja, jonka tavoite on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta. Hävikkiviikkoa on vietetty vuodesta 2013 lähtien.
Amerikkalaisen The Kitchn-sivuston ruokatoimittaja Meg Asby kirjoittaa omaksuneensa systeemin, jonka ansiosta ei ole vuosiin joutunut heittämään pois pilaantuneita ruokatuotteita.
Vaikka Asby myöntääkin olevansa hieman pakkomielteinen asian suhteen, ei järjestelmä ole lopulta mitenkään erikoinen. Se vaatii vain hieman kurinalaisuutta, mutta lopulta säästät selkeästi rahaa sekä luontoa.
