Et kai heitä tätä raaka-ainetta roskiin? Kokki Otto Hietamies vinkkaa helpon ja edullisen porkkanalisukkeen
Nuorten kokkien Suomenmestari Otto Hietamies näytti viime perjantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten hävikistä kokataan herkkua.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivustolla on nostettu maaliskuussa esiin ruokahävikki ja sen aiheuttamat kustannukset itse kunkin ruokalaskuun. Kokki Henri Alénmuun muassa muistutti, että suomalainen heittää peräti 25 kiloa syömäkelpoista ruokaa roskin vuodessa.
– Ei sitä annoskokoa tarvitse välttämättä pienentää, mutta hävikkiä vähemmäksi ja tehdään ruoanvalmistuksesta järkevää, Alén totesi.
Perjantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa nuorten kokkien Suomenmestari Otto Hietamies opasti, mitä hävikin vähentäminen voi käytännössä tarkoittaa. Hietamies kokkasi ohjelmassa upean annoksen nahistuneesta porkkanasta. Älä siis heitä nahistunutta porkkanaa roskiin, vaan kokkaa siitä helppo lisuke.
Katso videolta, miten annos valmistetaan ja nappaa Oton ohje: Porkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastiketta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti