Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Et kai heitä tätä raaka-ainetta roskiin? Kokki Otto Hietamies vinkkaa helpon ja edullisen porkkanalisukkeen

4:26Herkullinen lisuke nahistuneista porkkanoista! Kokki Otto Hietamies vinkkaa helpon ohjeenKatso videolta, miten valmistuu helppo lisuke nahistuneista porkkanoista.
Julkaistu 28.03.2022 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nuorten kokkien Suomenmestari Otto Hietamies näytti viime perjantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten hävikistä kokataan herkkua.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivustolla on nostettu maaliskuussa esiin ruokahävikki ja sen aiheuttamat kustannukset itse kunkin ruokalaskuun. Kokki Henri Alén muun muassa muistutti, että suomalainen heittää peräti 25 kiloa syömäkelpoista ruokaa roskin vuodessa.

– Ei sitä annoskokoa tarvitse välttämättä pienentää, mutta hävikkiä vähemmäksi ja tehdään ruoanvalmistuksesta järkevää, Alén totesi.

Perjantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa nuorten kokkien Suomenmestari Otto Hietamies opasti, mitä hävikin vähentäminen voi käytännössä tarkoittaa. Hietamies kokkasi ohjelmassa upean annoksen nahistuneesta porkkanasta. Älä siis heitä nahistunutta porkkanaa roskiin, vaan kokkaa siitä helppo lisuke.

Katso videolta, miten annos valmistetaan ja nappaa Oton ohje: Porkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastiketta

Lisää aiheesta:

Halpa korvike kalliille maustekastikkeille – Linnean budjettivinkki yllättääTodella halpa keitto! Yhdessä raaka-aineessa "valtavasti proteiinia"Henri Alén pilkkoo porkkanat hämmentävällä tavallaHans Välimäki paljastaa arkiruokavinkkinsä – suosittelee erityisesti yhtä jauhelihaohjetta: "Aijaijai"Kari Aihisen helppo ja ylivoimainen nakkikeitto – yksi edullinen raaka-aine tuunaa keiton taivaalliseksi: "Puhutaan ehkä 1–2 eurosta"Mökkiruokien ehdoton ykkönen – Henri Alén: ”Helppoa ja aivan hemmetin hyvää!”
RuokaViiden jälkeenRuokahävikkiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle