Ruoat, joita ei koskaan kannata ostaa kaupasta valmiina

Shutterstock

Tiettyjen ruokien hinnat kohoavat pilviin suhteessa siihen, että ne valmistettaisiin itse kotona. 

Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka paljon halvemmaksi esimerkiksi salaattikastike tulisi, jos valmistaisit sen itse? Tietyt tuotteet kannattaa suosiolla valmistaa itse, jos haluaa säästää selvää rahaa.

Salaattikastike

Salaattikastikkeet on helppo valmistaa itse kotona hyvin yksinkertaisista raaka-aineista. Tästä huolimatta moni ostaa salaattikastikkeen ruokakaupasta valmiina. Kannattaakin jatkossa kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon on valmis sijoittamaan etenkin edullisista raaka-aineista valmistettuihin salaattikastikkeisiin.

Guacamole

Mikäli haluaa syödä guacamolea, joka sisältää enemmän avokadoa kuin muutaman prosentin, kannattaa se valmistaa itse. Valmis guacamole on pahimmillaan tyyristä herkkua, jota on yllättävän helppo valmistaa itse.

Salsa

Niin ikään laadukkaat salsakastikkeet ovat hintavaa herkkua, vaikka salsaa olisi helppo valmistaa myös itse. Kannattaa kiinnittää ruokakaupassa huomiota salsakastikkeiden kilohintaan, sillä sen pystyy usein alittamaan roimasti, mikäli kastikkeen valmistaa itse.

Hummus

Kikherneistä valmistettua yksinkertaista, kasvipohjaista levitettä, hummusta, saa valmiina kaupasta. Kikherneistä, oliiviöljystä ja sitruunasta valmistuvan tahnan valmistamista itse kannattaa kuitenkin harkita, sillä valmiiden hummus-tuotteiden hinnat ovat usein pilvissä.

Lähde: Fox News

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!