Insider-sivustolla kysyttiin kokeilta, mitä pastoja he suosittelevat syömään ravintoloissa – ja mitkä kannattaa jättää kokonaan tilaamatta.
Videolla: Tiedätkö, miten pastalävikköä tulisi oikeasti käyttää?
Mitä pastaa kannattaa tilata ravintolassa? Ammattilaiskokit kertovat Insider-sivustolle omat vinkkinsä pastojen valintaan. Ensinnäkin listalta kannattaisi valita annoksia, joissa hinta ja laatu kohtaavat: esimerkiksi tuoreita ravioleja tai gnoccheja on melko työlästä valmistaa kotioloissa itse, joten niiden tilaaminen ravintolassa voi olla järkevää.
– Tuoreiden raviolien tilaaminen on aina hyvä idea. Valitse sesongissa olevia täytteitä, kuten vaikkapa kurpitsaa, tuoretta pinaattia tai ricottaa, suosittelee eteläcarolinalaisessa Hamptons -ravintolassa työskentelevä Raffaele Dall’Erta.
Sen sijaan esimerkiksi lasagne ei välttämättä ole suositeltava ykkösvaihtoehto.
Näitä pastoja kokit eivät suosittele tilaamaan:
1. Lasagne
Täydellisen lasagnen tekeminen kotioloissa alusta loppuun saakka itse on hieman työlästä, jos ei käytä lainkaan valmiskastikkeita. Yhtä työlästä lasagnen valmistaminen on myös ravintolassa – siksi monissa ravintoloissa tehdään se valmiiksi pakkaseen.
