Halpistuotteet, joita kannattaa kokin mukaan ostaa ruokakaupasta: "Kukaan ei huomaa eroa"

Maistuvatko kalliit luomumunat oikeasti paremmilta kuin halpikset? 7:00 Maistuvatko kalliit luomumunat oikeasti paremmilta kuin halpikset?
KATSO MYÖS VIDEO: Maistuvatko kalliit luomumunat oikeasti paremmilta kuin halpikset?

Monissa raaka-aineissa voi ruokakaupassa säästää, mutta kaikista elintarvikkeissa ammattilaiskokki ei kuitenkaan valitsisi halvinta versiota.

Ruoan hinnan noustua moni suomalainen on kauppojen myyntitilastojen perusteella siirtynyt useissa elintarvikkeissa kaupan omien brändien tuotteisiin. Ainakin joissain tapauksissa nämä kaupan omien merkkien tuotteet ovat kilpailijoitaan edullisempia.

Joissain raaka-aineissa halpistuotteet ajavat asiansa, mutta kaikkia raaka-aineita ammattilaiskokki ja toimittaja Lizzy Briskin ei ostaisi halpa hinta edellä. Kokki listasi Insider-sivustolle elintarvikkeita, joita kannattaa ja ei kannata hankkia halpisversioina.

– Sinun ei tarvitse ostaa kalleimpia raaka-aineita saadaksesi herkullista ruokaa pienellä budjetilla, Briskin kirjoittaa.

Pihistä: Näitä tuotteita kannattaa ostaa halpisversioina

Pasta

Briskinin mukaan suurimmat erot kalliimpien kuivapastojen ja budjettimerkkien välillä ovat tyypillisesti pastassa käytetyt jauhot sekä pastan kuivausprosessi.

– Hienostunut ja mielenkiintoisen muotoinen pasta voi olla hyvä vaihtoehto, kun yritä tehdä vaikutuksen. Epäilen kuitenkin, että useimmissa arki-illallisissa kukaan ei huomaa eroa perus-Barillan ja kalliimman brändin välillä.

Soijakastike

Jos käytät soijakastiketta lähinnä ruoanlaitossa, riittää budjettituote vallan hyvin siihen tarkoitukseen. Halvempikin soijakastike tuo ruokaan tarvittavaa suolaisuutta ja makua. Briskin suosittelee kuitenkin joskus kokeilemaan korkealaatuista artesaanisoijaa esimerkiksi ravintolakäynnin yhteydessä.

Suola

Sama sääntö pätee myös suolaan: sinun ei tarvitse tuhlata hienoon suolaan saadaksesi ruokaasi makua.

Panosta: Näihin tuotteisiin kannattaa hieman satsata

Oliiviöljy

Laadukas oliiviöljy voi muuttaa koko ruoan luonteen, muistuttaa Briskin. Huonolaatuinen oliiviöljy voi sen sijaan maistua ruoasta läpi.

– Viinin tapaan oliiviöljyn makuun, tuoksuun ja ulkonäköön vaikuttaa se, missä ja milloin oliivit on kasvatettu ja miten öljy tuotetaan.

Kananmunat

Erihintaisten kananmunien ravintoarvoja on hankala verrata keskenään, mutta Briskin suosii silti hieman kalliimpia brändejä maun ja laadun vuoksi.

– Samanlaista makua ja laatua en aina löydä halvemmista merkeistä. Haluan ostaa munia pientiloilta, joissa kanat ovat saaneet olla vapaana laitumella

Vertasimme erihintaisten kananmunien makua aiemmin myös MTV Uutisten Halpa vs. kallis -sarjassa.

Viinietikka

Kokki Lizzy Briskinin mukaan monista ruoista puuttuu usein tarpeellinen hapokkuus, joka saa ruoan maistumaan tylsältä. Pieni hapokkuus pyöristää ja korostaa myös ruoan muita päämakuja.

Viinietikka onkin yksi helppo tapa tuoda ruokalajiin kaivattua hapokkuutta.

– Makujen kirjon viinietikoissa laaja, mutta olen huomannut halpojen etikoiden aiheuttavan nenän nyrpistymistä. Jotta salaatinkastikkeesta ei tule liian hapanta, valitse kaupasta tasapainoista ja hieman hintavampaa viinietikkaa.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!