3 tuttua ruokaa: Älä koskaan osta näitä valmiina kaupasta!

guacamole
Shutterstock

Ruokabloggaaja paljastaa, mitä ruokia ei koskaan kannata ostaa kaupasta valmiina. Nämä herkut valmistuvat nimittäin kotona helposti.

Ruotsalaista Matgeek-ruokablogia kirjoittava Johan Hedberg kertoo Allt om Mat -sivustolle, mitä ruokia hän ei suosittele koskaan ostamaan ruokakaupasta valmiina.

1. Guacamole-kastike

Avokadopohjainen guacamole on dippi, joka sopii lisukkeeksi esimerkiksi monelle meksikolaiselle herkulle. Guacamolea ei kannata ostaa valmiina, sillä monet kaupan versiot sisältävät vain murto-osan avokadoa kotitekoiseen dippiin verrarttuna – pahimmillaan pelkkää "avokadojauhetta".

– Guacamole on niin yksinkertaista valmistaa: avokadoja, vähän limeä, vähän suolaa, ehkä vähän korianteria ja chiliä ja valkosipulia. Ne muussataan ja guacamole on valmista, Hedberg toteaa.

2. Mikropopcornit

Toinen tuote, jota Hedberg ei missään nimessä suosittele ostamaan valmiina ovat mikropopcornit. Bloggaajan mukaan popparit valmistuvat helpommin kotioloissa maissinjyvistä, ja itsetehtyjen popcornien sisältämän suolan ja muiden mausteiden määrään voi vaikuttaa omien makumieltymysten mukaisesti.

Osta siis maissinjyviä ja paahda popparit itse kattilassa!

3. Ruskeakastike

Ruskeakastike on helppo valmistaa itse, joten kaupan valmisjauheita ei kannata suosia. Kotona valmistamalla kastikkeesta saa huomattavasti maukkaampaa.

– Minulla on tässä valmista kaupan ruskeaakastiketta, joka on todella helppo valmistaa, mutta myös kotitekoinen ruskeakastike on helppo valmistaa. Miksi ostaa tätä valmiina? Hedberg ihmettelee.

KATSO RESEPTI: Ruskeakastike

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja