Näitä ruokia ei koskaan kannattaisi ostaa kaupasta valmiina

Guacamole on usein sekä parempaa että edullisempaa, kun sen valmistaa itse. Shutterstock

Tiettyjen ruokien hinnat kohoavat pilviin suhteessa siihen, että ne valmistettaisiin itse kotona. Fox News -sivusto listasi tuotteita, jotka kuuluvat tähän joukkoon.

Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka paljon halvemmaksi esimerkiksi salaattikastike tulisi, jos valmistaisit sen itse? Tietyt tuotteet kannattaa suosiolla valmistaa itse, jos haluaa säästää selvää rahaa.

Salaattikastike

Salaattikastikkeet on helppo valmistaa itse kotona hyvin yksinkertaisista raaka-aineista. Tästä huolimatta moni ostaa salaattikastikkeen ruokakaupasta valmiina. Kannattaakin jatkossa kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon on valmis sijoittamaan etenkin edullisista raaka-aineista valmistettuihin salaattikastikkeisiin.

Guacamole

Mikäli haluaa syödä guacamolea, joka sisältää enemmän avokadoa kuin muutaman prosentin, kannattaa se valmistaa itse. Valmis guacamole on pahimmillaan tyyristä herkkua, jota on yllättävän helppo valmistaa itse.

Salsa

Niin ikään laadukkaat salsakastikkeet ovat hintavaa herkkua, vaikka salsaa olisi helppo valmistaa myös itse. Kannattaa kiinnittää ruokakaupassa huomiota salsakastikkeiden kilohintaan, sillä sen pystyy usein alittamaan roimasti, mikäli kastikkeen valmistaa itse.

Hummus

Kikherneistä valmistettua yksinkertaista, kasvipohjaista levitettä, hummusta, saa valmiina kaupasta. Kikherneistä, oliiviöljystä ja sitruunasta valmistuvan tahnan valmistamista itse kannattaa kuitenkin harkita, sillä valmiiden hummus-tuotteiden hinnat ovat usein pilvissä.

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.