Entä jos kaupasta ostettu avokado on liian raaka tai vaihtoehtoisesti ylikypsä?
Avokadojen suosio on kasvanut Suomessa tasaisesti. Muun muassa quacamolen pääraaka-aineena käytettävä hedelmä sopii syötäväksi sellaisenaan tai vaikka avokadopastaan, ravitsevaan smoothieen ja tortillan väliin.
Tämän terveellisiä rasvoja pursuavan hedelmän kypsyysaste aiheuttaa kuitenkin joskus harmaita hiuksia. Kaupassa myytävät avokadot saattavat joskus olla liian raakoja heti käytettäväksi tai hedelmän sisältä paljastua mätä yllätys.
Kaupoissa myydään myös esikypsytettyjä tai syöntikypsiä avokadoja. Joskus kuitenkin käy niin, että nämäkään kilohinnaltaan kalliimmat avokadot eivät ole kypsyydeltään optimaalisia.
Lue myös: Kokki paljastaa, miten guacamole pitäisikin oikeasti tehdä: "Ei tullut mieleenikään..."
Esikypsytetyn ja syöntikypsän avokadon ero
Kuten sanottu, avokadoja myydään suomalaiskaupoissa eri kypsyysasteisina. Esimerkiksi S-ryhmän kaupoissa myytävät, verkkopussiin pakatut avokadot ovat yleensä melko kovia ja kypsyvät yleensä valmiiksi vasta kuluttajan kotona.