Riku "Madventures" Rantala suosittelee: Maista näitä hyönteisiä – "popcornit jäävät kakkoseksi"

Ötökät
Näyttääkö myös suomalaisten ruokalautanen pian tältä? Shutterstock

Fastfood&Cafe-messuilla keskiviikkona hyönteisruoasta luennoinut toimittaja Riku Rantala on maistanut myös suomalaisia ötököitä.

Ötökkäruoasta povataan tulevaisuuden ratkaisijaa maailman ruokapulalle ja pian myös Suomessa voi olla täysin normaalia popsia hyönteisproteiinia osana ruokavaliota, ainakin jossain muodossa. Maailmaa laajasti kiertänyt toimittaja Riku "Madventures" Rantala on reissuillaan maistanut toinen toistaan oudompia ruokia ja lautaselle on päätynyt myös erilaisia hyönteisiä. Mutta onko mies koskaan testannut Suomen luonnossa pörrääviä tai mönkiviä ötököitä ravinnoksi?

– Olen toki maistanut! Jauhopukin toukat eli jauhomadot ovat erittäin hyviä. Toinen hyvä herkku on sirkat – joskin maistamani sirkat taisivat olla Hollannista, Rantala nauraa.

Friteerattuja sirkkoja popcornien sijaan?


Friteeratut sirkat olivat Rantalan mukaan niin positiivinen makukokemus, että mies uskoo niiden tulevaisuudessa korvaavan jopa popcornit.

– Ne ovat erittäin herkullisia.  Kun sirkat paistetaan voissa ja suolataan, niin väitän, että popcornit jäävät aivan kakkoseksi. Jonain päivänä näemme ehkä Hartwall-areenalla popcorntötteröiden sijaan sirkkatötteröitä.

Rantala myös muistuttaa, että jokainen suomalainen on todellisuudessa joskus maistanut ötökkäruokaa – jopa useamman kilon verran.

– Vaikka te ette tietäisi, niin olette syöneet hyönteisiä vaikka kuinka paljon. On olemassa EU-direktiivi, minkä verran hyönteisjäämiä saa olla esimerkiksi suklaassa tai vehnäjauhoissa. Te olette syöneet todennäköisesti elämänne aikana vähintään kilon hyönteisiä tähän mennessä, Rantala luennoi messuilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat