Ravintolaruoan hinnalla yllättävä vaikutus asiakkaisiin

buffet
Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan ravintolaruoasta maksettu hinta vaikuttaa asiakkaan kokemukseen ruoan mausta, uutisoi Foodbeast.

Mitä enemmän maksat ravintolan buffetista, sitä paremmalta ruoka mielestäsi maistuu. Näin väittää tuore yhdysvaltalaistutkimus, johon osallistui 139 henkilöä.

Tutkittaville jaettiin neljän ja kahdeksan dollarin arvoisia kuponkeja, joilla osallistujat pääsivät syömään pizzabuffet-ravintolaan. Molemmille ryhmille tarjoiltiin samaa ruokaa kupongin arvosta riippumatta.

Kahdeksan dollaria ateriastaan maksaneet antoivat ruoalle 11 prosenttia paremmat pisteet kuin neljä euroa maksaneet. Vaikuttaa siis siltä, että hinta vaikuttaa kokemukseen ruoan mausta.

– Ihmiset asettavat ruoalle odotuksia sen hinnan perusteella. Jos ruoasta ei siis maksa paljoakaan, se ei voi olla kovinkaan hyvää ihmisten mielestä, totesi tutkija David Just The Atlanticille. 

Lähde: Foodbeast

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja