Ravintolaruoan hinnalla yllättävä vaikutus asiakkaisiin
Tuoreen tutkimuksen mukaan ravintolaruoasta maksettu hinta vaikuttaa asiakkaan kokemukseen ruoan mausta, uutisoi Foodbeast.
Mitä enemmän maksat ravintolan buffetista, sitä paremmalta ruoka mielestäsi maistuu. Näin väittää tuore yhdysvaltalaistutkimus, johon osallistui 139 henkilöä.
Tutkittaville jaettiin neljän ja kahdeksan dollarin arvoisia kuponkeja, joilla osallistujat pääsivät syömään pizzabuffet-ravintolaan. Molemmille ryhmille tarjoiltiin samaa ruokaa kupongin arvosta riippumatta.
Kahdeksan dollaria ateriastaan maksaneet antoivat ruoalle 11 prosenttia paremmat pisteet kuin neljä euroa maksaneet. Vaikuttaa siis siltä, että hinta vaikuttaa kokemukseen ruoan mausta.
– Ihmiset asettavat ruoalle odotuksia sen hinnan perusteella. Jos ruoasta ei siis maksa paljoakaan, se ei voi olla kovinkaan hyvää ihmisten mielestä, totesi tutkija David Just The Atlanticille.
Lähde: Foodbeast
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan