Porkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineista
Julkaistu
Tämä kasvissosekeitto valmistetaan edullisista kauden raaka-aineista. Sosekeitto on helppo tapa lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa ja linssit pitävät nälän loitolla. Saat vaihtelua keittoon eri lisukkeilla. Testaa Marttojen ohje!
- Annosmäärä: 4 annosta
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 5 porkkanaa
- 3 perunaa
- 1 sipuli
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 l vettä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 appelsiinin mehu
- 1 dl ruokakermaa
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- Hienonnettuja yrttejä, kuten persiljaa
- Siemeniä tai pähkinöitä
- Turkkilaista jogurttia, ranskankermaa tai raejuustoa
Valmistusohje
- Kuori paloittele porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
- Huuhtele linssit.
- Mittaa kattilaan litra vettä, porkkanat, perunat, sipuli, linssit ja kiehauta.
- Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.
- Lisää appelsiinin puristettu mehu ja kerma. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Tarjoile lisukkeet erikseen, niin että jokainen saa itse koota annoksensa.
Resepti: Martat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan