Porkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineista
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Anna_Pustynnikova. porkkana-linssikeitto](https://im.mtvuutiset.fi/image/8528592/landscape16_9/1600/900/7897330b7392906001c2d4fdeb8cd8ef/Ar/porkkana-linssikeitto.jpg)
Kasvissosekeitto valmistetaan edullisista kauden raaka-aineista.
Shutterstock
Julkaistu
Tämä kasvissosekeitto valmistetaan edullisista kauden raaka-aineista. Sosekeitto on helppo tapa lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa ja linssit pitävät nälän loitolla. Saat vaihtelua keittoon eri lisukkeilla. Testaa Marttojen ohje!
- Annosmäärä: 4 annosta
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 5 porkkanaa
- 3 perunaa
- 1 sipuli
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 l vettä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 appelsiinin mehu
- 1 dl ruokakermaa
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- Hienonnettuja yrttejä, kuten persiljaa
- Siemeniä tai pähkinöitä
- Turkkilaista jogurttia, ranskankermaa tai raejuustoa
Valmistusohje
- Kuori paloittele porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
- Huuhtele linssit.
- Mittaa kattilaan litra vettä, porkkanat, perunat, sipuli, linssit ja kiehauta.
- Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.
- Lisää appelsiinin puristettu mehu ja kerma. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Tarjoile lisukkeet erikseen, niin että jokainen saa itse koota annoksensa.
Resepti: Martat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka