Perheenisä haluaa vaalia perinteisiä taitoja – valmisti kokonaisen jouluaterian avotulella keskellä metsää

Näin saat ruoan säilymään kauemmin

Ulkoilmaa rakastava brittimies kokkasi herkullisen jouluaterian 35 ystävälleen sateisessa metsässä.

Yllä olevalla vinkit ruoan säilymiseen.

Kahden lapsen isä Paul Harvey, valmisti viime lauantaina vuosittaisen kolmen ruokalajin juhlaillallisen ystävilleen metsän keskellä. Ateria sisälsi muun muassa erilaisia vihanneksia sekä kolmea eri lihaa ja brittiklassikko Yorkshire puddingia, kertoo Metro.

Hankalinta tulen säätely

Harvey järjestää työkseen erä- ja luontokursseja ja pitää kovasti ulkona kokkaamisesta. Vaikka ruoan valmistaminen ulkona on Harveyn mukaan aina erityistä, kokonaisen jouluaterian valmistaminen on suorastaan hohdokasta.

– Olen aina rakastanut ruoanlaittoa, mutta en ole mikään koulutettu kokki. Ateria on kokonainen joulupäivällinen, minä hoidan kokkaamisen ja alkuvalmistelut – kestää noin kahdeksan tuntia, ennen kuin voimme istua alas syömään, Harvey kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Harveyn joulumenun alkupalat sisälsivät muun muassa valkosipulisia herkkusieniä, brie-juustoa karpaloilla, parmankinkkua, vuohenjuustoa sekä lohta. Pääruoaksi nautittiin possua, nautaa, kanaa ja nakkipiiloja sekä keitettyä, paahdettua ja muussattua perunaa, hunajapaahdettuja porkkanoita ja palsternakkaa sekä itsetehtyä kastiketta. Jälkiruoaksi Harvey valmisti piirakoita kermalla.

Tänä vuonna Harvey saapui metsäkeittiöönsä yhdessä Jonathan Taitin kanssa jo aamukahdeksalta. Sateen vuoksi keitosten päälle piti virittää myös katos.

Hankalinta ruoanlaitossa ulkona on Harveyn mukaan tulen ja lämmön säätely, koska nuotiota ei luonnollisesti voi säädellä samaan tapaan kuin esimerkiksi hellaa kotona.

Perinteiden vaalimista

Tämä oli jo neljäs vuosi, kun Harvey kokkasi jouluaterian ystävilleen ja perinteestä on tullut yllättävä hitti. Ruokavieraiden määrä on kasvanut joka vuosi ja paisunut tänä vuonna jo 35 henkeen. Harveyn mukaan ulkona kokkaamisella ylläpidetään myös perinteisiä taitoja.

– Voit sytyttää tulen hankaamalla kahta tikkua toisiinsa ja kokata sitten ruokaa – ennen elimme näin monia, monia vuosia, Harvey toteaa.

Jouluateria valmistuu metsäkeittiössä monessa eri padassa, grillissä ja maanalaisissa uuneissa.

– Valmistamme ruokia hieman eri tavoilla. Meillä on valurautapatoja pääasiassa lihalle, kanaa valmistetaan myös vartaassa. Lisäksi meillä on maanalainen uuni, jossa palaa tuli, Harvey kertoo.

Harvey opastaa luonnossa selviytymisen taitoja myös työkseen ja opettaa kaupunkilaisille, että luonnossa voi kokata muutakin kuin nuudeleita ja paistaa makkaraa tikun päässä. 

Lähde: Metro

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja