Viimeistään joulupäivän jälkeen on yleensä saanut jo enemmän kuin tarpeeksi perinteisistä jouluruuista. Sen sijaan, että yrittäisit pakolla syödä kinkun jämiä joululaatikoiden kanssa, kannattaa siitä loihtia jotain aivan muuta, kuin jouluruokaa.
Vaikka joka iltana söisi vielä yöpalaksi yhden kinkkuvoileivän, saattaa sitä jäädä silti yli. Atria Mestari Jarmo ”Jame” Ritvanen kertoi MTV:lle, mitä kinkun tähteille ja yleensä hukkaan menevälle kinkunpaistorasvalle kannattaa tehdä.
Paistorasva talteen
Kinkun paistossa ”ylimääräiseksi jäävä” paistorasva aiheuttaa yleensä hämmennystä: Mitä sille pitäisi tehdä ja voisiko sitä vielä jotenkin hyödyntää?
Ritvanen neuvoo jäähdyttämään kinkkurasvan astiassa, jolloin varsinainen rasva kerääntyy pintaan. Rasvakerros kannattaa kuoria pinnalta pois ja hyödyntää esimerkiksi pannurasvana, jolloin ruokaan saa kivasti possun makua.
– Ennen aikaan nuo ”läskit” annettiin linnuille, mutta niin ei oikeastaan kannata tehdä, koska se rasva on aivan liian suolaista, Ritvanen sanoo.

