Ruokatoimittaja paljastaa 8 luottomuonaa – näitä ammattilaisen pakastimesta löytyy aina: "Hyötyä kenelle tahansa"

15:47 Näin vähennät ruokahävikkiä

Ruokatoimittaja kertoo, mitä elintarvikkeita hän pitää aina pakkasessa pahan päivän varalle. Nainen nimeää kahdeksan ruoka-ainetta, joihin voi aina luottaa.

Videolla keskustellaan ruokahävikin vähentämisestä. Huomenta Suomen vieraana Matsmartin maajohtaja Michaela Böckelman ja Motiva Oy:n kulutuksen konsultti Elina Ovaskainen.

Insiderin ruokatoimittaja Rachel Askinasi paljastaa elintarvikkeet, joita hänen pakastimestaan löytyy ympäri vuoden. Pakastimen antimien puoleen on hyvä kääntyä silloin, kun tuoreet tarvikkeet ja ideat ovat vähissä.

– Hyvin varustellusta pakastimesta on hyötyä kenelle tahansa. Silloin olet valmistautunut etukäteen niihin hetkiin, kun olet väsynyt, sinua laiskottaa tai rahasi ovat vähissä, Rachel kirjoittaa.

Rachel kehottaa kaikkia inspiroitumaan tekemistään valinnoista ja luomaan pakastimeen omannäköisensä ruokavaraston.

1. Pakastettu inkivääri ja muut mausteet

Nainen kertoo käyttävänsä tuoretta inkivääriä usein teen joukossa tai mausteena ruoissa. Pakkasesta häneltä löytyy murskattua inkivääriä sen varalta, että tuore mauste pääsee loppumaan.

Rachel käyttää pakastettua inkivääriä muun muassa keitoissa ja smoothieissa.

– Pakkasessa voi säilyttää myös muita mausteita ja esimerkiksi valkosipulia. Itse varastoin yleensä inkivääriä, hän kertoo.

2. Tortillapohjat

Tortillapohjat toimivat hyvänä hätävarana. Rachel kertoo täyttävänsä tortillat yleensä kanalla tai lihalla. 

– Jos kaikki muu menee pieleen, tai jos minun pitää syödä jotain nopeasti, teen aamiastortilloja munilla – oli kyseessä mikä ateria tahansa, hän sanoo.

3. Mikroriisi

Laiskuuden yllättäessä Rachel kertoo ottavansa pakkasesta esiin mikroriisin, joka valmistuu kolmessa minuutissa.

– Ostan yleensä jasmiiniriisiä, mutta mikroriisiä löytyy myös esimerkiksi täysjyväriisinä ja kvinoana, hän vinkkaa.

4. Ravioli

Rachel löysi raviolin opiskellessaan yliopistossa. Naisen mukaan raviolit ovat huomattavasti parempi vaihtoehto ateriaksi kuin pelkkä pasta, mutta yhtä helppo valmistaa.

– Tykkään syksyllä syödä ravioleja, joissa on täytteenä myskikurpitsaa. Rakastan myös aurinkokuivattua tomaattia tai paistettua paprikaa ja vuohenjuustoa, Rachel kertoo.

5. Vihannessekoitukset

Vihannessekoituksia voi valmistaa ruoan lisukkeeksi tai laittaa ruoan sekaan. Rachel kertoo käyttävänsä vihannessekoituksia muun muassa paistetun riisin ja paistinperunoiden kanssa.

– Jos kaupassa ei ole sekoituksia, ostan muutaman pussin erilaisia vihanneksia ja teen oman sekoitukseni, nainen vinkkaa.

6. Keitto

Rachel valmistaa keittoja pakkaseen, jotta hänellä on kotitekoista syötävää sairauden tai kiireen yllättäessä. Hän kertoo pitävänsä erityisesti kanakeitosta ollessaan kipeänä.

Nainen laittaa aina keittoa tehdessään vähintään yhden rasiallisen pakkaseen.

– Jos pakastat keiton heti, se maistuu tuoreelta vielä silloinkin, kun päätät syödä sen, Rachel opastaa.

7. Kana

Rachel kertoo ostavansa yleensä paketillisen kananrintaa ja pakastavansa fileet yksitellen. Silloin hän voi sulattaa kanaa juuri sen verran, kun tarve vaatii.

Kananrintaa löytyy aina Rachelin pakastimesta, sillä hän haluaa varmistaa saavansa proteiinia aterioihinsa.

8. Katkarapu tai muut merenelävät

Rachel haluaa, että hänellä on aina käden ulottuvilla myös mereneläviä. Hän kertoo pakastavansa kalaa samaan tapaan kuin kanaa, mutta varastoivansa myös pakastettuja katkarapuja.

– Sulatan niin paljon kuin tarvitsen, on se sitten kourallinen salaatin päälle tai puolisen kiloa pastaruokaan, Rachel selittää.

Nainen kertoo säilyttävänsä kaikkia edellä mainittuja raaka-aineita pakastimessaan, jotta voi aina valmistaa maistuvan aterian – myös väsyneenä tai kiireessä.

– Uskon, että ruoasta pitää aina nauttia, ei vain syödä, Rachel toteaa.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja