Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tuottaako karanteenikokkaus harmaita hiuksia? Huippukokki Linnea Vihonen paljastaa nyt yhden arkiresepteistään – herkullinen pasta-annos on myös sopiva kukkarolle

0:32Alina Tomnikov yrittää epätoivoisesti löytää hirvenlihaa TallinnastaKatso ote illan jaksosta!
Julkaistu 21.04.2020 17:07
Toimittajan kuva

Jasmin Vainio

jasmin.vainio@mtv.fi

Maalla, merellä ja lautasella -ruokaseikkailuohjelmaa tähdittävän huippukokin Linnea Vihosen reseptin ainesosat ovat yksinkertaiset, mutta sitäkin maukkaamaat.

Huippukokki Linnea Vihonen nähdään tiistaina (21.4.) alkavassa MTV3-kanavan Maalla, merellä ja lautasella -ruokaseikkailuohjelmassa. Ohjelmassa Vihonen ja toinen julkkiskokki Teemu Laurell saavat seurakseen laivalle tunnettuja suomalaisia ja heidän makumieltymyksiään. Joukkueiden purserina toimii itsekin keittiömestarina ansioitunut Pipsa Hurmerinta.

LUE LISÄÄ: Ruokaseikkailu Maalla, merellä ja lautasella alkaa

Vihonen kertoo MTV Uutisille, että kolmikon ystävyys syventyi ohjelmaa tehdessä. Vihonen tuntee Hurmerinnan muista yhteyksistä, Laurellin puolestaan MTV3-kanavan Kokkisota-ohjelmasta. 

LUE MYÖS: 

Loppuiko ideat ruoanlaiton suhteen? Tällainen on suussa sulava Pipsa Hurmerinnan karanteenikeitto

Ohjelmaa kuvattiin kaksi tiivistä viikkoa, ja päivät kuluivat seelaten Helsingin ja Tallinnan väliä laivalla. Silloin, kun ohjelman julkkisvieraat olivat hakemassa raaka-aineita Tallinnasta, kolmikko vietti ajan laivassa. 

– Olen iloinen, että pääsin viettämään tiiviisti aikaa Teemun, Pipsan ja koko työryhmän kanssa. Kaikki ovat huippuja persoonia.

Parhaat vinkit

Televisio-ohjelmien lisäksi Vihosen yritys loihtii niin privaatti-illallisia pienille kokoonpanoille kuin menuita suuriin tapahtumiin, sekä suunnittelee sisältöä ruokajulkaisuihin. Koronakriisistä huolimatta ajatukset ovat jo tulevassa. 

– Minulla on syttynyt sisäinen inspiraatio. Kehittelen uusia reseptejä ja suunnittelen tulevaa. En ole kuitenkaan huolissani tulevaisuudesta ammattini suhteen, sillä ihmiset tulevat aina tarvitsemaan ruokaa ja elämyksiä. Kyllä kaikki järjestyy, aina on järjestynyt. 

Oli koronakriisi tai ei, Vihosen keittiökaapeista löytyy tietyt raaka-aineet, joista on helppoa ja edullista loihtia ruokia niin etätyön tiimellyksessä kuin lapsiarjen keskellä.

– Kaapistani löytyy aina hyvää pastaa, papuja tai linssejä, kokonaisia tölkkitomaatteja, fetaa ja paksua turkkilaista luomujukurttia. On myös erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Unohtamatta tuoretavaraa, kuten vihanneksia ja hedelmiä.

Monien suomalaisissa kotitalouksissa onkin saatu näinä aikoina harmaita hiuksia, kun ruokaa pitää tehdä kaksin kerroin. Vihonen paljastaa nyt yhden suosikkiarkiresepteistään MTV Uutisille, joka on maukas ja ravinnerikas, mutta samalla myös sopiva lompakolle. 

Näistä aineksista loihdit nopean ja herkullisen tomaattikaprispastan: 

– Valkosipulia ja sipulia (freesaa pannulla)

– Pari tölkkiä kokonaisia tomaatteja (voit rikkoa lastalla tomaatin rakennetta)

– Savustettua paprikajauhetta, mustapippuria ja suolaa

– Hyvää pastaa

– Päälle kapriksia ja murskattua fetajuustoa, sekä hyvää oliiviöljyä

Nautitaan vihersalaatin kera!

Maalla, merellä ja lautasella alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 21.4. klo 20!

Lisää aiheesta:

Näin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonRaaka-aineet, jotka olisi hyvä löytyä aina keittiökaapista: "Saa yllättävän paljon aikaiseksi pienellä vaivalla"Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen salaatti" – oletko koskaan maistanut?MasterChef-kisaaja Perttu Sirviö paljastaa – näin yksinkertaisesti valmistuu makujen sinfoniaa hersyvä salaattirullaSalkkarit-tähti Jarmo Koski joutui opettelemaan ruoanlaiton isänsä kuoleman ja äitinsä sairastumisen jälkeen: "Jäimme veljeskatras keskenämme"Pipsa Hurmerinnan juontama ruokaseikkailu Maalla, merellä ja lautasella alkaa huhtikuussa – huippukokit kokkaavat julkkisten kanssa laivalla
Linnea VihonenTeemu LaurellMaalla, merellä ja lautasellaTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Linnea Vihonen
  • 15.1.15:20
    Unelmia Italiassa

    Unelmia Italiassa -ohjelman toisella kaudella Ellen Jokikunnaksen ja Jari-puolison perhe kasvaa 8-vuotiaalla pojalla

  • 29.04.202418:57
    Ruoka

    Linnea Vihosen kikalla parasta perunasalaattia ikinä: "Killerihyvä"

  • 02.03.202408:03
    Farmi Suomi

    Dannyn lapsuuden kauhukokemukset palautuivat mieleen reality-ohjelman kuvauksissa – "Se olisi voinut tappaa minut"

  • 10.05.202307:22
    Kala

    Maailman parasta lohikeittoa! Lisää sopan joukkoon Linnean salainen ainesosa

  • 29.04.202317:27
    Ruoka

    Parasta perunasalaattia ikinä! Linnea vinkkaa valmistusniksin