Pastan päälle pyydetty juusto johti selkkaukseen – ravintoloitsija antoi asiakkaalle brutaalin oppitunnin: ”Kokeile parmesaania lehmän lannan kanssa”

Currylla maustettu savukalapasta 7:55 Currylla maustettu savukalapasta
Videolta löydät ohjeet Kari Aihisen kalapastan valmistukseen.

Ananas pizzassa ja Coca-Cola maidossa. Tässä muutama esimerkki ruokayhdistelmistä, jotka aiheuttavat ihmisten keskuudessa helposti kiistaa. Nyt kiistellään kuitennkin siitä, saako kalaruoan päälle lisätä parmesaanijuustoa. Italialaisella kokilla on tästä vankka mielipide.

Kiista sai alkunsa, kun italialaisen ravintolan omistaja kielsi asiakasta lisäämästä juustoa kermaisessa lohikastikkeessa tarjoiltujen rapuraviolien päälle. Ravintoloitsijan kommenteista hermostunut asiakas ei suhtautunut neuvoon kovinkaan hyvin, vaan kirjoitti ravintolakokemuksestaan negatiivissävytteisen arvostelun matkailusivusto TripAdvisoriin.

– Hän kirjaimellisesti kielsi minua antamasta parmesaania, sillä hänen mukaan parmesaani peittää merenelävien maun alleen, asiakas kirjoitti arvostelussa.

– Palvelu tässä paikassa on lähellä lehmän sontaa.

"Kokeile parmesaania lehmän lannan kanssa"

Noin puoli vuotta myöhemmin ravintolan omistaja vastasi vain yhden tähden ravintolalle antaneen asiakkaan valitukseen. Omistaja ei tyytynyt vastauksessaan lyhyeen selitykseen, vaan päätti antaa asiakkaalle kunnon opetuksen italialaisen ruoan syvimmästä olemuksesta.

– Yritän ymmärtää sinun uskomatonta turhautumista ja pettymystä hävyttömään pyyntöösi, jonka olit tehnyt täällä Maximossa, omistaja kirjoitti.

Omistajan mukaan asiakkaan tulisi olla hänelle kiitollinen, ettei hän suostunut pilaamaan annosta juustolla. Syyn tähän hän selittää perin pohjin.

”Tässä on muutamia italialaisen keittiön sääntöjä, joista et välttämättä ollut tietoinen:
Älä koskaan pyydä ananasta pizzaan;
Älä koskaan laita kermaa Carbonaraan;
Älä koskaan pyydä Alfredo-pastaa (kuka sitä paitsi on Alfredo?);
Älä koskaan lisää kanaa arrabbiataan;

Ja viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, älä koskaan ikinä pyydä juustoa kalaruokaan.

Yhtä yksinkertaiset säännöt kuin A, B, C.”

– Kokeile parmesaania lehmän lannan kanssa, se saattaisi maistua sinulle, ravintolan omistaja päättää tiukkasävytteisen vastauksensa.

Lähteet: Mirror, TripAdvisor

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!