Parhaat raparperireseptit: Maailman helpoin raparperipiirakka ja muut takuuvarmat ohjeet

0:50 Tee itse herkullista raparperimehua

Raparperi on yksi kevään suosikkiraaka-aineista! Nämä raparperireseptit ovat varmoja hittejä vuodesta toiseen. Testaa helppo raparperipiirakka, raparperimehu ja muut raparperiohjeet.

Yllä olevalta videolta saat helpon raparperimehun reseptin.

Etsitkö reseptejä raparperista? Raparperi on kiistatta yksi kevään ykkösraaka-aineista, kun mietitään esimerkiksi sesongin leivonnaisia. Raparperista voi perinteisen piirakan lisäksi valmistaa kuitenkin monia muitakin herkkuja. 

Tiesitkö? Kotimaisten kielten keskuksen mukaan raparperin nimi on lainattu meille ruotsista, mutta alkuaan se on lähtöisin latinasta ja edelleen kreikasta. Se tarkoittaa sananmukaisesti ”ulkomaalaista juurta”: nimityksen alkuosa viittaa juureen ja jälkiosa ulkomaalaiseen.

Koostimme yhteen parhaat raparperiohjeet ja mukana on kaikkea mahdollista aina suolaisista ruoista jälkiruokapöydän kuningattariin.

Tämä juontaja Vappu Pimiän loihtima raparperipiirakka on todella klassinen ja helppo, sillä se valmistuu valmiista piirakkataikinasta.

Ehkäkä Suomen kuuluisin raparperipiirakkaresepti! Kuuluisan raparperipiirakan reseptin antoi aikoinaan kesäkahvilaa pitävä Katariina Pylsy Kotiliesi-lehdelle. Resepti on peräisin Katariinan emäntäkoulusta. Tämä helppo raparperipiirakka on valloittanut suomalaisten sydämiä jo yli 30 vuoden ajan!

Raparperi-pavlova on rapea marenkikakku, kesän valloittavin leivonnainen. Kuka voisi vastustaa ihanan makeaa kakkua, jonka täytteessä maistuvat kevään ensimmäiset raparperit ja pinnalla ihanat kotimaiset mansikat? Reseptin taituroi Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen. Tällä kertaa raparperi-mansikkapiirakka aateloitiin marenkikuorrutteella.

Tässä annoksessa tutut italialaiset maut saivat rinnalleen suomalaisen kesäherkun, raparperin. Kokeile ja ihastu! 

Raparpekonipasta yhdistää kermaisen pasta carbonaran ja makean kirpsakan raparperin vastustamattomaksi makupariksi. Tämä superhelppo pasta on vartissa valmista!

Raparpekonihillo on täydellinen lisuke ja maistuu esimerkiksi hampurilaisen välissä. Pekoniin kääritty raparperi ideoitiin Suomen Turussa keittiömestari Pasi Kurosen ja Kaks Kokkii -kokoonpanon toisen jäsenen Matias Haapsaaren kanssa. Nyt kokkikaksikko on kehitellyt uuden kesäherkun, raparpekonihillon.

1:20


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja