Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä raparperia ja mozzarellaa
![Copyright: MTV. MAKUJENAAMUkinkku](https://im.mtvuutiset.fi/image/6932992/landscape16_9/1600/900/50c48cbb22679ec3796bdc7273d49d1c/DV/makujenaamukinkku.jpg)
Tässä annoksessa tutut italialaiset maut saivat rinnalleen suomalaisen kesäherkun, raparperin. Kokeile ja ihastu!
4 annosta
- 5-6 pitkää ohutta vartta raparperia
- 10-12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 200 g mozzarellaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
- ripaus mustapippuria
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Puolita ja kuori raparperin varret. Kääri niiden ympärille kinkkuviipaleet. Grillaa niin, että raparperi pehmenee ja kinkku rapsakoituu. Nostele raparperit vadille ja lisää päälle burrata. Valuta pinnalle oliiviöljy ja balsamico, viimeistele mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka