Raparpekonihillo – Pasin ja Matiaksen uusi hittiresepti
1:00
Julkaistu 25.05.2020 08:00
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Raparpekonihillo
1 l raparperinpaloja kuorittuna
1 iso punasipuli
2 punaista chiliä siemenet poistettuna
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
4 rkl vettä
5 dl hillosokeria
Lisäksi
2 pkt pekonia
Valmistusohje
Raparpekonihillo valmistuu näin:
Kuori raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
Laita kattilaan raparperit, vesi, chili ja sipuli sekä inkivääriraaste. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä n. 15 min.
Laita pekonisiivut kylmälle pannulle ja laita liesi päälle. Anna pekonien paistua rapeaksi. Valuta paperin päällä. Hienonna veitsellä ja lisää hillon joukkoon. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoilua.
Raparpekonihillo on täydellinen lisuke ja maistuu esimerkiksi hampurilaisen välissä. Pekoniin kääritty raparperi ideoitiin Suomen Turussa keittiömestari Pasi Kurosen ja Kaks Kokkii -kokoonpanon toisen jäsenen Matias Haapsaaren kanssa. Nyt kokkikaksikko on kehitellyt uuden kesäherkun, raparpekonihillon,