Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparpekonihillo – Pasin ja Matiaksen uusi hittiresepti

1:00Täydellinen vaikka burgerin väliin – testaa Pasin ja Matiaksen uusi hittiresepti, raparpekonihillo
Julkaistu 25.05.2020 08:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Raparpekonihillo

  • 1 l raparperinpaloja kuorittuna
  • 1 iso punasipuli
  • 2 punaista chiliä siemenet poistettuna
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4 rkl vettä
  • 5 dl hillosokeria

Lisäksi

  • 2 pkt pekonia

Valmistusohje

Raparpekonihillo valmistuu näin:

  1. Kuori raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
  2. Laita kattilaan raparperit, vesi, chili ja sipuli sekä inkivääriraaste. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä n. 15 min. 
  3. Laita pekonisiivut kylmälle pannulle ja laita liesi päälle. Anna pekonien paistua rapeaksi. Valuta paperin päällä. Hienonna veitsellä ja lisää hillon joukkoon. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoilua.

RaparpekonihilloMatias Haapsaari

Lisää aiheesta:

MasterChef: Taskuraputartar – Jonin reseptiMasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin reseptiIllallinen äidille: Emil Hallbergin Amuse Bouche: Oman maan perunarisottoMaailman parhaat kermaperunat – helppo ohjeTulinen appelsiininen kanapataMerikrottimedaljongit pekonikääreessä
RaparperiHillotLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Raparpekonihillo on täydellinen lisuke ja maistuu esimerkiksi hampurilaisen välissä. Pekoniin kääritty raparperi ideoitiin Suomen Turussa keittiömestari Pasi Kurosen ja Kaks Kokkii -kokoonpanon toisen jäsenen Matias Haapsaaren kanssa. Nyt kokkikaksikko on kehitellyt uuden kesäherkun, raparpekonihillon,

Tuoreimmat aiheesta

Raparperi
  • 9.6.09:25
    Raparperipiirakka

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperipiirakka

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 28.05.202416:30
    Booli

    Kesäinen raparperibooli

  • 12.05.202408:01
    Vaahto

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 12.05.202408:00
    Leipä

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät