Julkaistu
Raparpekonihillo on täydellinen lisuke ja maistuu esimerkiksi hampurilaisen välissä. Pekoniin kääritty raparperi ideoitiin Suomen Turussa keittiömestari Pasi Kurosen ja Kaks Kokkii -kokoonpanon toisen jäsenen Matias Haapsaaren kanssa. Nyt kokkikaksikko on kehitellyt uuden kesäherkun, raparpekonihillon,
Raparpekonihillo
- 1 l raparperinpaloja kuorittuna
- 1 iso punasipuli
- 2 punaista chiliä siemenet poistettuna
- 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 4 rkl vettä
- 5 dl hillosokeria
Lisäksi
- 2 pkt pekonia
Valmistusohje
Raparpekonihillo valmistuu näin:
- Kuori raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
- Laita kattilaan raparperit, vesi, chili ja sipuli sekä inkivääriraaste. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä n. 15 min.
- Laita pekonisiivut kylmälle pannulle ja laita liesi päälle. Anna pekonien paistua rapeaksi. Valuta paperin päällä. Hienonna veitsellä ja lisää hillon joukkoon. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta