Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla

MTV Uutiset
Julkaistu 06.05.2019 13:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Raparpekonipasta yhdistää kermaisen pasta carbonaran ja makean kirpsakan raparperin vastustamattomaksi makupariksi. Tämä superhelppo pasta on vartissa valmista!

Raparpekonipasta, 4 annosta

  • 300 g spagettia
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (175 g) pekonia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 vartta raparperia
  • (2 tl sokeria)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl raastettua parmesaania
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • Lehtipersiljaa
  • ½ dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä ja valuta.

2. Kuutioi pekoni, pilko raparperi ja hienonna valkosipuli.

3. Ruskista pekonit pannulla. Lisää raparperi ja hienonnettu valkosipuli ja paista muutama minuutti sekoittaen. Lisää halutessasi 2 tl sokeria raparperia makeuttamaan.

4. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat ja parmesaani. Sekoita spagetti ja pekoni-raparperiseos. Lisää joukkoon sekoittaen myös kerma-munaseos. Rouhi joukkoon mustapippuria.

5. Viimeistele carbonara raastetulla parmesaanilla ja lehtipersiljalla. 

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen pasta carbonara eli "darrapasta"Appelsiininmakuinen lohipastaKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraLohivartaat couscousvehnän keraKasvislasagne
Pasta carbonaraPastaLiharuokaNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara
  • 01.05.202108:00
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen yhden kasarin pasta carbonara

  • 06.05.201913:54
    Pasta

    Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienen budjetin spagetti

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella