Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla
Raparpekonipasta yhdistää kermaisen pasta carbonaran ja makean kirpsakan raparperin vastustamattomaksi makupariksi. Tämä superhelppo pasta on vartissa valmista!
Raparpekonipasta, 4 annosta
- 300 g spagettia
- 1 tl suolaa
- 1 pkt (175 g) pekonia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 vartta raparperia
- (2 tl sokeria)
- 2 dl ruokakermaa
- 2 munaa
- 1 ½ dl raastettua parmesaania
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- Lehtipersiljaa
- ½ dl raastettua parmesaania
Valmistusohje
1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä ja valuta.
2. Kuutioi pekoni, pilko raparperi ja hienonna valkosipuli.
3. Ruskista pekonit pannulla. Lisää raparperi ja hienonnettu valkosipuli ja paista muutama minuutti sekoittaen. Lisää halutessasi 2 tl sokeria raparperia makeuttamaan.
4. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat ja parmesaani. Sekoita spagetti ja pekoni-raparperiseos. Lisää joukkoon sekoittaen myös kerma-munaseos. Rouhi joukkoon mustapippuria.
5. Viimeistele carbonara raastetulla parmesaanilla ja lehtipersiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti