Julkaistu
Testaa keväinen risotto Harri Syrjäsen tapaan.
Ainekset
- 1 nippu parsaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1,5dl risottoriisiä
- 1,5 dl valkoviiniä
- 30 g voita
- 1/2 ruukku ruohosipulia
- 1/2 ruukku basilikaa
- 50 g parmesania
- 1 sitruuna
- 6–7 dl mietoa kasvislientä
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Leikkaa parsa muutaman sentin pätkiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hakkaa yrtit pieneksi.
- Kaada keskikuumaan kasariin oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli sekä riisi. Kuullota hetken aikaa ja kaada valkoviini.
- Anna kiehua kasaan, kunnes vähintään puolet viinistä haihtunut.
- Lisää 4 dl kasvislientä ja keittele hiljaa hymyillen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Lisää parsat ja lisää 1–2 dl kasvislientä.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Keittele vielä 2–5 minuuttia, kunnes risotto on lähes kypsää.
- Raasta sitruunankuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää basilika ja ruohosipuli. Raasta parmesaani sekaan.
- Tarkista maku ja lusikoi lautaselle. Muista, että risotto saa olla löysää.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti