Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

0:56Näin valmistuu Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisottoMiten valmistuu parsa-sitruunarisotto? Harri Syrjänen näyttää videolla.
Julkaistu 02.04.2023 10:45

MTV LIFESTYLE

Testaa keväinen risotto Harri Syrjäsen tapaan.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 nippu parsaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1,5dl risottoriisiä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 30 g voita
  • 1/2 ruukku ruohosipulia
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 50 g parmesania
  • 1 sitruuna
  • 6–7 dl mietoa kasvislientä
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Leikkaa parsa muutaman sentin pätkiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hakkaa yrtit pieneksi.
  2. Kaada keskikuumaan kasariin oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli sekä riisi. Kuullota hetken aikaa ja kaada valkoviini.
  3. Anna kiehua kasaan, kunnes vähintään puolet viinistä haihtunut.
  4. Lisää 4 dl kasvislientä ja keittele hiljaa hymyillen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Lisää parsat ja lisää 1–2 dl kasvislientä.
  5. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Keittele vielä 2–5 minuuttia, kunnes risotto on lähes kypsää.
  7. Raasta sitruunankuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää basilika ja ruohosipuli. Raasta parmesaani sekaan.
  8. Tarkista maku ja lusikoi lautaselle. Muista, että risotto saa olla löysää.

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisottoHarri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoHarri Syrjäsen kantarelli-kesäkurpitsarisottoRisottoa parsallaRisotto ja vihreät vihanneksetHerkkutattirisotto
KasvisrisottoRisottoHarri SyrjänenParsaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto