Näin valmistuu Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto 0:56

Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

Miten valmistuu parsa-sitruunarisotto? Harri Syrjänen näyttää videolla.

Testaa keväinen risotto Harri Syrjäsen tapaan.

Ainekset

  • 1 nippu parsaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1,5dl risottoriisiä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 30 g voita
  • 1/2 ruukku ruohosipulia
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 50 g parmesania
  • 1 sitruuna
  • 6–7 dl mietoa kasvislientä
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Leikkaa parsa muutaman sentin pätkiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hakkaa yrtit pieneksi.
  2. Kaada keskikuumaan kasariin oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli sekä riisi. Kuullota hetken aikaa ja kaada valkoviini.
  3. Anna kiehua kasaan, kunnes vähintään puolet viinistä haihtunut.
  4. Lisää 4 dl kasvislientä ja keittele hiljaa hymyillen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Lisää parsat ja lisää 1–2 dl kasvislientä.
  5. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Keittele vielä 2–5 minuuttia, kunnes risotto on lähes kypsää.
  7. Raasta sitruunankuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää basilika ja ruohosipuli. Raasta parmesaani sekaan.
  8. Tarkista maku ja lusikoi lautaselle. Muista, että risotto saa olla löysää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.