Paras tapa säilyttää kurkku jääkaapissa

Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa" 1:15 Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa"
KATSO MYÖS VIDEO: Asiantuntija vinkkasi viime vuonna edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa".

Jos kurkkua haluaa välttämättä säilyttää jääkaapissa, kannattaa pitää mielessä muutama säilytyskikka. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu sekä tomaattien että kurkkujen optimaalisesta säilytyspaikasta kotikeittiössä.

Jääkaappi ei ole paras vaihtoehto kurkulle, sillä herkkä vihannes paleltuu ja vetistyy siellä helposti. Ihanteellinen säilytyslämpötila kurkulle onkin +10–14 astetta, mutta kotioloissa huoneenlämpö sopii mainiosti. Puhtaasti kotimainen -sivustolla kerrotaan, että kurkun ympärillä oleva muovikääre estää veden haihtumista ja vähentää näin ruokahävikkiä.⁠ 

Miten kurkkua kannattaa säilyttää jääkaapissa?

Jos kurkkua haluaa välttämättä säilyttää jääkaapissa, kannattaa se laittaa siellä vihanneslokeroon.

The Kitchn -ruokasivustolla testattiin vastikään eri tapoja erilaisten kurkkujen säilytykseen. Kurkkujen säilyvyyttä eri olosuhteissa seurattiin viikkojen ajan ja testissä löytyi tapoja pidentää vihanneksen elinikää kotiolosuhteissa.

Kaikista pisimpään tuoreina säilyivät englantilaiset kasvihuonekurkut, jotka ovat monilta osin samanlaisia kuin suomalaisetkin muoviin pakatut kurkut.

Katso myös video: Tätä kurkkumarinadia kannattaa kokeilla! Juttu jatkuu videon alla.

Kurkkujen marinointi: Upota kurkkuviipaleet sitruunalimuun 1:40
Kurkkujen marinointi on helppoa. 

– Hyväksi havaittu säilytysidea on kääriä kurkku talouspaperiin ja laittaa uudelleensuljettavan pussin sisään jääkaappiin. Se on yksinkertaista, toimivaa ja sai testissämme kymmenen pistettä kymmenestä, The Kitchn -sivustolla kerrotaan.

Sivuston mukaan kyse on ennen kaikkea kosteudensäätelystä. Talouspaperit imevät itseensä liian kosteuden, jolloin kurkusta ei tule säilytyksessä liian kosteaa tai "limaista". Uudelleen suljettava pussi puolestaan antaa lisäsuojaa ja pidentää kurkun käyttöikää. 

Tämä säilytysmetodi on hyvä erityisesti silloin, jos kurkkua ei ole valmiiksi kääritty muoviin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!