Älä missään nimessä säilytä maitoa jääkaapin ovessa! Viisi yllättävää tapaa saada ruoka säilymään pidempään

Näin saat ruoat säilymään kauemmin

Brittilehti The Sun vinkkaa tapoja tuttujen elintarvikkeiden säilyvyysajan pidentämiseen. Tiesitkö jo nämä?

Videolla: Lisää säilytysvinkkejä! Tiedätkö, miten maustepurkit pitäisi oikeasti säilyttää?

On olemassa yksinkertaisia ja täysin ilmaisia tapoja, joilla saat eri ruoat säilymään päiviä tai jopa viikkoja pidempään. Esimerkiksi maidon säilytyspaikalla jääkaapissa todella on väliä!

1. Älä säilytä maitoa jääkaapin ovessa

Myönnä pois, tähän säilytysvirheeseen sinäkin olet sortunut. Maitoa ei tulisi oikeasti säilyttää jääkaapin ovessa, sillä siinä tuote altistuu helposti lämpötilojen vaihtelulle. Maito kannattaisikin säilyttää mieluummin jääkaapin keskihyllyllä.

2. Säilytä raejuusto- ja ranskankermapurkkeja väärinpäin

Jos käännät raejuusto- tai ruokakermapurkin väärinpäin, purkin sisälle muodostuu tyhjiö. Tämä hidastaa bakteerien kasvua ja tuote säilyy hieman pidempään.

3. Vuoraa banaaninipun “päädyt” kelmulla

Banaaninippujen päätyjen kelmuttaminen hidastaa banaanien kypsymistä ja näin ollen hedelmät säilyvät päiviä pidempään. Muista myös, että mustuneitakin banaaneja voi vielä käyttää ja hyödyntää esimerkiksi banaanilettujen taikinassa.

4. Kasvata kaupan kevätsipulit uudelleen

Kevätsipuleita, joilla on vielä juuristo jäljellä, voi kasvattaa kotona vesilasissa. Laita samankokoiset kevätsipulit lasiin niin, että valkoinen osa jää veden alle. Laita lasi ikkunan läheisyyteen auringonvaloon (Suomessa toimii siis parhaiten keväällä tai kesällä). Kevätsipulit alkavat kasvaa muutamassa päivässä ja voit taas pian käyttää vihreitä osia ruoanlaitossa. Leikkaa ja käytä ne ja kasvata jälleen uutta vartta vesilasissa!

5. Säilytä sipulit sukkahousuissa

Kyllä, luit oikein. Sipulit voivat säilyä käyttökelpoisina jopa puoli vuotta sukkahoususäilytyksessä. Sido solmu jokaisen sipulin väliin ja laita sukkahousut roikkumaan viileään ja kuivaan paikkaan.

Lähde: The Sun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja