Mainos

Jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Näin kurkku oikeasti kannattaa säilyttää kotona

Joidenkin mielestä kurkun pitää olla kylmässä, toisten mielestä huoneenlämpö tai viileäkaappi on parempi. Jos päätät pistää kurkun jääkaappiin, Huffington Post neuvoo siihen parhaan tavan.

1) Puhdista

Jos ostit pakatun kurkun, poista ensin muovi. Huuhtele, jotta kurkkuun ei jää multaa tai likaa. Tee näin myös vakuumipakatuille, siemenettömille kasvihuonekurkuille.

Jos kurkussa on hometta tai pehmenneitä kohtia, leikkaa pilaantunut osa pois ja syö kurkku jo tänään.

2) Kuivaa ja kääri

Jos kurkun pinnalle jää huuhtelun jälkeen vettä, siihen muodostuu kosteutta ja pilaantumisen riski kasvaa. Kuivaa siis kurkku ja kääri se talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen, ikään kuin kapaloisit sen. Tämä kikka toimii myös salaattiin, yrtteihin ja muihin herkästi pilaantuviin vihanneksiin.

3) Laita muovipussiin

Laita kääritty kurkku muovipussiin. Pussin ei tarvitse olla täysin ilmatiivis, sillä jos kurkku saa vähän ilmaa, sen pinnalle ei muodostu kosteutta.

Mieluiten viileässä

Kurkku säilyy parhaiten +10-12 -asteessa. Jos sinulla on viileäkaappi, käytä sitä. 

Kurkkua ei ole suositeltavaa säilyttää jääkaapissa, mutta mikäli vaihtoehtoa ei ole, siellä paras paikka on vihanneslokero.

Muovipussissa säilyttämisestä on muutakin hyötyä: Kurkku reagoi herkästi etyleenikaasuun, jota hedelmät ja vihannekset tuottavat.  Etyleeni saa kurkun pilaantumaan nopeammin, joten pistä kurkku muoviin, jos sen lähellä on esimerkiksi omenoita, banaaneita tai tomaatteja.

Etyleeni tekee kurkusta nopeasti vetisen ja pehmeän. Muovi suojaa kurkkua etyleenin vaikutuksilta. Runsaasti etyleeniä tuottavat muun muassa omena, banaani ja tomaatti.

Muovipussissa säilyttäminen kannattaa myös siksi, että kurkku säilyttää luontaisen kosteutensa. Kurkusta yli 90 prosenttia on vettä, joten liian kuiva ilma saa sen nahistumaan. Liika kosteus taas tekee siitä vetisen.

4) Pistä jääkaappiin

Laita pussi jääkaappiin, mutta älä mihin tahansa siellä. Paras paikka on vihanneslokero, sillä sen lämpötila ei ole liian alhainen eikä korkea.

* * *

Katso videolta, miten salaatti kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja