Joidenkin mielestä kurkun pitää olla kylmässä, toisten mielestä huoneenlämpö tai viileäkaappi on parempi. Jos päätät pistää kurkun jääkaappiin, Huffington Post neuvoo siihen parhaan tavan.
1) Puhdista
Jos ostit pakatun kurkun, poista ensin muovi. Huuhtele, jotta kurkkuun ei jää multaa tai likaa. Tee näin myös vakuumipakatuille, siemenettömille kasvihuonekurkuille.
Jos kurkussa on hometta tai pehmenneitä kohtia, leikkaa pilaantunut osa pois ja syö kurkku jo tänään.
2) Kuivaa ja kääri
Jos kurkun pinnalle jää huuhtelun jälkeen vettä, siihen muodostuu kosteutta ja pilaantumisen riski kasvaa. Kuivaa siis kurkku ja kääri se talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen, ikään kuin kapaloisit sen. Tämä kikka toimii myös salaattiin, yrtteihin ja muihin herkästi pilaantuviin vihanneksiin.
3) Laita muovipussiin
Laita kääritty kurkku muovipussiin. Pussin ei tarvitse olla täysin ilmatiivis, sillä jos kurkku saa vähän ilmaa, sen pinnalle ei muodostu kosteutta.

