Parantaa unta ja antaa lisäenergiaa – syötkö tätä hedelmää säännöllisesti?

kirsikka,-parempi-ruoka,-smoothie
Shutterstock

Kirsikat ovat pieniä ja makeita hedelmiä, jotka sopivat hyvin vaikkapa jälkiruoaksi, mutta makunsa lisäksi kirsikoilla on paljon yllättäviä, positiivisia terveysvaikutuksia.

Suomessa kirsikoiden tarjonta on parhaimmillaan kesäisin, mutta pienet antioksidanttipitoiset hedelmät ovat oiva osa terveellistä ruokavaliota myös talvisin. Useiden tutkimusten mukaan kirsikoilla on lukuisia terveysvaikutuksia kivun lievityksestä tulehdusten ehkäisyyn – ja parempaan uneen.

Lievitystä kipuihin

Kirsikoiden tulehduksia hillitsevät vaikutukset tekevät niistä erityisen sopivia hedelmiä esimerkiksi lihaskipujen hoitoon. Kipua lievittäviä flavonoideja on erityisesti happamammissa kirsikkalajikkeissa.

Parantaa unta

Kirsikat sisältävät myös elimistön luontaista pimeähormonia, melatoniinia, joka parantaa unen laatua. Ei ole siis pahitteeksi, jos uniongelmista kärsivä napostelee kirsikoita välipalan tai jälkiruoan muodossa.

Energisoi

Terveellisiä elämäntapoja noudattavalle kirsikat sopivat erityisen hyvin useammasta syystä johtuen. Kirsikat eivät sisällä juurikaan rasvaa ja niissä on paljon ravintokuitua ja vettä. Kirsikoiden syöminen säännöllisesti antaa tutkitusti lisäenergiaa ja edesauttaa aiheenvaihdunnan toimintaa.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja