Mainos

Tehostavat aineenvaihduntaa ja auttavat polttamaan rasvaa – näitä hedelmiä laihduttajan kannattaa suosia

Tietyt hedelmät voivat antaa kaivattua vauhtia aloitetulle laihdutusprojektille.

Hedelmissä on valtavasti vitamiineja, ravintoaineita ja kuituja, jotka ovat erityisen terveellisiä. Jos tarkoitus on laihduttaa, kannattaa suosia erityisesti tiettyjä hedelmiä niiden yksilöllisten ominaisuuksien vuoksi.

Avokado

Avokado on oikea laihduttajan unelma: se sisältää sekä terveellisiä rasvoja että vauhdittaa aineenvaihduntaa. Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että avokadon nauttiminen voi myös vauhdittaa rasvan palamista.

Omena

Yksi suomalaisten parhaiten tuntemista hedelmistä sopii erityisen hyvin laihduttajalle. Omenan sisältämä kuitu, pektiini pitää nälän noutolla erityisen pitkään – ja voi nopeuttaa aineenvaihduntaa. Uskotaan myös, että omenan syöminen ennen lämpimän aterian nauttimista voi vähentää ruoan sisältämän rasvan imeytymistä kehoon.

Vesimeloni

Jopa hedelmien värikkäässä joukossa vähäkaloriseksi luokiteltava vesimeloni on erityisen sopivaa herkkua laihduttajalle. Vesimeloni voi edistää laihtumista muun muassa korkean vesipitoisuutensa vuoksi, sillä se pitää nestepitoisuutensa vuoksi nälän hyvin loitolla.

Päärynä

Päärynöiden on todettu helpottavan tiettyjä vatsavaivoja, kuten ummetusta. Kun ruoansulatus toimii hyvin, helpottuu myös laihdutus.

Persikka

Elimistöä puhdistavien vaikutustensa vuoksi persikat ovat painonpudotuksesta haaveilevalle erityisen sopivaa välipalaa. Persikka sisältää myös yhdisteitä, joiden arvellaan estävän rasvan kerääntymistä vatsanseudulle.

Sitruuna

Sitruunat ovat oikeita C-vitamiinipommeja. Vitamiinien lisäksi sitruunan on todettu helpottavan ruoansulatukseen liittyviä ongelmia.

Aprikoosi

Tuoreet aprikoosit ovat oivallinen välipalavalinta laihduttajalle. Nämä kuitupitoiset hedelmät sisältävät paljon kuituja, jotka auttavat pitämään olon kylläisenä erityisen pitkään.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja