Huikeat terveysvaikutukset – oletko maistanut ruokakauppojen erikoisinta hedelmää?

shutterstock_258987182
Pitahayan siemenet ja kuori sisältävät erityisen paljon kuitua. Shutterstock

Suomessa useissa isommissa ruokakaupoissa myydään ympäri vuoden erikoista, pinkkiä hedelmää. Onko pitahaya terveyshyötyineen sinulle tuttu?

Lohikäärmehedelmäksikin kutsuttu eksoottinen pitahaya on ruokakaupan hedelmäosastolla erikoinen näky monen suomalaiseen silmään. Ulkonäön ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä pitaya on oikea terveyspommi.

TIESITKÖ? Pitahaya on kaktushedelmä, jota viljellään muun muassa Etelä-Amerikassa. Hedelmä on maultaan aromikas ja makea, ja sen hedelmäliha muistuttaa maultaan ja koostumukseltaan kiiviä.

Terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja

Pitahayat sisältävät paljon antioksidantteja, jotka tunnetisti suojaavat kehoa vapailta radikaaleilta. Korkea antioksidanttipitoisuus tarkoittaa sisäisen terveyden edistämisen ohella hyviä uutisia myös iholle, sillä ne edesauttavat ihon pysymistä sileänä ja nuorekkaana.

Ruoansulatukselle elintärkeää kuitua

Pitahaya sisältää myös kuitua, joka on erityisen tärkeää ruoansulatuksen toiminnalle. Kaikkein eniten pitahayasta saa irti kuituja silloin, kun myös sen kuoret syödään, vaikka niitä ei tavallisesti syödäkään sellaisenaan. Lisäämällä hedelmän kokonaisena esimerkiksi smoothieen, voi sen kuitupitoisuudesta saada kaiken irti.

Edistää painonpudotusta

Pitahayat ovat koostumuksensa vuoksi täyttäviä hedelmiä, mutta eivät kuitenkaan sisällä paljon kaloreita. Keskikokoinen pitahaya sisältää noin 60 kilokaloria. Erikoislaatuinen hedelmä voi tämän vuoksi osoittautua kaivatuksi avuksi painonpudotuksessa.

Suojaa flunssalta

Syksyllä flunssat tunnetusti jylläävät, mutta hedelmistä voi olla apua immuunipuolustuksen vahvistamisessa. Pitahaya sisältää paljon terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita, jotka tunnetusti vahvistavat elimistön vastustuskykyä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja