Auttaa nukahtamaan ja jopa palautumaan treenin jälkeen – syöthän jo tätä superherkkua?

kirsikat
Shutterstock

Kirsikoiden napostelu kuuluu kesään. Tiesit varmaankin, että ne ovat terveellisiä, mutta tiesitkö, millä tavoin? Lue!

Kirsikoiden ravintoarvot ovat kohdillaan ja ne voivat myös karkottaa tiettyjä sairauksia. Lue, miksi kirsikoita kannattaa napostella.

Ne vähentävät tulehduksia: Journal of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kirsikoiden syöminen vähentää useita kroonisiin tulehduksiin liitettyjä biomarkkereita. Vermontin yliopiston mukaan erityisesti kirsikkamehu voi helpottaa niveltulehduksia ja kihtiä sairastavien ihmisten tulehduksia. 

Kirsikoissa on paljon C-vitamiinia ja kuitua: 2,5 desilitraa kirsikoita sisältää 25 prosenttia suositellusta päivittäisestä C-vitamiinin tarpeesta ja yli 2 grammaa kuitua.

Kirsikat voivat parantaa aivojen toimintaa: Jos otat tavaksi napostella kirsikoita, saatat tehdä pitkällä tähtäimellä aivollesi hyvää. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kirsikat voivat vähentää Alzheimerin taudin ja Huntingtonin taudin oireita.

Kirsikat estävät lihasvaurioita:  Kirsikat ovat täynnä antosyaaneja, jotka ovat vahvoja antioksidantteja. Niissä on tulehduksia estäviä ominaisuuksia ja ne rauhoittavat kipeitä lihaksia. Kirsikat vähentävätkin lihaskipuja treenin jälkeen, ja lisäksi niiden syöminen voi estää suurempiakin lihasvaurioita pidemmällä tähtäimellä. Kokeile syödä kirsikoita rankan treenin jälkeen vaikka vain kourallisen verran. Ne ehkäisevät tehokkaasti lihaskipuja ja auttavat lihaksia palautumaan paremmin.

Kirsikat taistelevat sydän- ja verisuonisairauksia vastaan: Anosyaaneilla on myös positiivinen vaikutus sydänterveyteen. Michiganin yliopiston tutkijat huomasivat, että kirsikat voivat muuttaa sydänsairauksiin ja diabetekseen liitettyjä tekijöitä.

Kirsikat auttavat nukahtamaan: Kirsikat ovat melatoniinin luonnollinen lähde. Melatoniini on hormoni, joka säätelee unta. Koska uni on tärkeää terveyttäsi ajatellen, kannattaa kirsikkamehu ottaa ruokavalioon, erityisesti jos koet nukahtamisen vaikeaksi. Journal of Medicinal Food -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kirsikkamehu voi auttaa parantamaan unettomuudesta kärsivien aikuisten unenlaatua.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja