Syö kiivi päivässä – näin se vaikuttaa terveyteesi

Kiivit ovat sekä maukasta että terveellistä herkkua. Shutterstock

Kiivit ovat suomalaisille tuttuja hedelmiä, joita on tarjolla ruokakauppojen hedelmäosastoilla sekä kesäisin että talvisin. Harva kuitenkaan tietää, että kiivit ovat erityisen terveellistä herkkua.

Mitt Kök -sivusto listasi yhteen terveyshyötyjä, joita kiivejä syömällä voi saavuttaa. Tiesitkö näistä?

Tekee hyvää ruoansulatukselle

Kiivi sisältää runsaasti kuituja ja tekee siksi erityisen hyvää ruoansulatukselle. Kiivi sisältää myös entsyymiä, joka auttaa elimistöä hajottamaan proteiineja.

Pitää nuorekkaana

Kiivi sisältää runsaasti E-vitamiinia sekä lukuisia antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa muun muassa ikääntymisen merkeiltä, jotka näkyvät fyysisinä muutoksina.

Tekee hyvää sydämen terveydelle

Pienet siemenet kiivin sisällä sisältävät alfalinoleenihappoa, joka kuuluu omega3-rasvahappojen joukkoon. Niiden on todettu tekevän erityisen hyvää sydämen terveydelle.

Parantaa vastustuskykyä

Kiivi sisältää hurjasti C-vitamiinia, joka parantaa muun muassa vastustuskykyä. Yhdessä kiivissä C-vitamiinia on peräti enemmän kuin vitamiinipommina tunnetussa appelsiinissa.

Tehostaa laihtumista

Kiivi on etenkin laihduttajalle erityisen sopivaa naposteltavaa korkean kuitupitoisuutensa vuoksi.

Lähde: Mitt Kök

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!