Kotimainen sesonkimarja on todellinen terveyspommi – tätä kesäherkkua voit nauttia hyvällä omallatunnolla!

0:34 Helppo kirsikkaniksi

Hyviä uutisia kaikille niille, jotka rakastavat kirsikoita! Vitamiini- ja antioksidanttipitoinen kirsikka on nimittäin yksi terveellisimmistä raaka-aineista, jota voit suuhusi pistää.

Katso videolta kätevä kikka kirsikoiden kivien poistamiseen. 

Kirsikkasesonki on alkamaisillaan, ja nämä kauniin punaiset ja herkulliset marjat täyttävät pian taas kauppojen ja torikojujen hyllyt. Tämä marja kannattaa todella ottaa ruokavalioon, sillä kirsikat ovat äärimmäisen terveellistä syötävää.

Parin desin annos, noin 20 kirsikkaa, sisältää alle sata kilokaloria ja 15 prosenttia päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta. Nämä eivät suinkaan ole ainoita syitä, jotka puhuvat kirsikoiden syömisen puolesta.

Hyvä marja niin urheilijoille kuin diabeetikoille

Kirsikat ovat pullollaan antioksidantteja ja tulehduksia rauhoittavia yhdisteitä, jotka hidastavat ikääntymistä ja suojaavat kroonisilta sairauksilta, kuten sydänsairauksilta ja Alzheimerin taudilta.

Lisäksi kirsikoiden glykeeminen indeksi on matala, mikä tarkoittaa sitä, että niiden syöminen ei aiheuta verensokeripiikkejä tai heilauta insuliinitasojasi niin helposti kuin monet muut marjat ja hedelmät.

Kirsikat kuuluvat niiden harvojen raaka-aineiden joukkoon, jotka sisältävät luontaisesti melatoniinia, unirytmiä säätelevää hormonia. Eräässä tutkimuksessa aamuisin ja iltaisin nautitun kirsikkamehun todettiin auttavan nukahtamisessa ja pidentävän yöunia lähes puolellatoista tunnilla.

Useat tutkimukset ovat viitanneet siihen, että kirsikoiden nauttimisesta olisi erityistä hyötyä nivelrikkoa sairastaville. Tämän lisäksi kirsikoiden on todettu auttavan laskemaan kolesterolitasoja. Tämä on tärkeää, sillä kolesterolitason lasku alentaa samalla myös sydänsairauksien riskiä.

Kirsikat ovat erinomaista syötävää myös urheilijoille, sillä niiden on todettu lievittävän urheilusuorituksen jälkeistä lihaskipua ja auttavat lihaksia palautumaan nopeammin.

Tuoreiden kirsikoiden lisäksi tätä terveyspommia kannattaa nauttia myös sesongin ulkopuolella niin jauheena kuin mehunakin.

Lähde: Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja