Onnistuneiden drinkkien salaisuus – kiinnitä huomiota tähän

Drinkki (1)
Shutterstock

Kun tarkoitus on valmistaa onnistuneita drinkkejä, on käytetyn alkoholin laadulla äärimmäisen suuri merkitys siinä, kuinka onnistunut lopputulos on.

Viskiasiantuntija Martin Markvardsen muistuttaa, että huonolaatuisesta alkoholista on vaikea taikoa onnistuneita drinkkejä. Oli sitten kyse viskistä, vodkasta, ginistä, rommista, tequilasta, brandystä likööristä tai viinistä, on alkoholin laatuun tärkeää panostaa, jos tavoitteena on loihtia onnistuneita drinkkejä.

Laadukkaat juomat erottaa

Drinkkien sekoittamisessa, ravistamisessa tai rakentamisessa kannattaa unohtaa uskomus siitä, että kun eri juomia sekoitetaan keskenään, eivät niiden ominaismaut enää erotu. Asiantuntijan mukaan useitakin ainesosia sisältävistä drinkeistä maistaa helposti sen, onko valmistuksessa käytetty laadukkaita alkoholijuomia.

– Paremman drinkin saa aikaan yksinkertaisesti paremmasta juomasta. Ja sen maun voi todella erottaa, Markvardsen toteaa.

Parempaa laatua tulee juotua vähemmän

Markvardsen puhuu rauhallisen nautiskelun puolesta ja tähdentää, että erityisen onnistuneissa drinkeissä on sekin hyvä puoli, ettei niitä edes tee mieli nauttia liikaa.

– Jos valitset parempaa laatua, juot todennäköisesti vähemmän, koska tulet juomasta tyytyväisemmäksi.

– Toivon , että ihmiset  tajuaisivat, ettei kannata juoda niin paljon, vaan kannattaa juoda vastuullisesti ja nautiskella juomasta, Markvardsen toteaa.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja