Onnistuneiden drinkkien salaisuus – kiinnitä huomiota tähän
Kun tarkoitus on valmistaa onnistuneita drinkkejä, on käytetyn alkoholin laadulla äärimmäisen suuri merkitys siinä, kuinka onnistunut lopputulos on.
Viskiasiantuntija Martin Markvardsen muistuttaa, että huonolaatuisesta alkoholista on vaikea taikoa onnistuneita drinkkejä. Oli sitten kyse viskistä, vodkasta, ginistä, rommista, tequilasta, brandystä likööristä tai viinistä, on alkoholin laatuun tärkeää panostaa, jos tavoitteena on loihtia onnistuneita drinkkejä.
Laadukkaat juomat erottaa
Drinkkien sekoittamisessa, ravistamisessa tai rakentamisessa kannattaa unohtaa uskomus siitä, että kun eri juomia sekoitetaan keskenään, eivät niiden ominaismaut enää erotu. Asiantuntijan mukaan useitakin ainesosia sisältävistä drinkeistä maistaa helposti sen, onko valmistuksessa käytetty laadukkaita alkoholijuomia.
– Paremman drinkin saa aikaan yksinkertaisesti paremmasta juomasta. Ja sen maun voi todella erottaa, Markvardsen toteaa.
Parempaa laatua tulee juotua vähemmän
Markvardsen puhuu rauhallisen nautiskelun puolesta ja tähdentää, että erityisen onnistuneissa drinkeissä on sekin hyvä puoli, ettei niitä edes tee mieli nauttia liikaa.
– Jos valitset parempaa laatua, juot todennäköisesti vähemmän, koska tulet juomasta tyytyväisemmäksi.
– Toivon , että ihmiset tajuaisivat, ettei kannata juoda niin paljon, vaan kannattaa juoda vastuullisesti ja nautiskella juomasta, Markvardsen toteaa.
Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan