Onko olut oikeasti hyvä palautusjuoma? "Parempi kuin vesi"

Useissa eri tutkimuksissa on selvitetty oluen vaikutusta urheilusuoritukseen ja treeneistä palautumiseen.

Vedenjuonnin positiivista vaikutusta ei voi kiistää ja tämä elämän eliksiiri onkin erityisen tärkeässä asemassa, kun puhutaan urheilusta tai treenaamisesta. Veden lisäksi on toki olemassa erilaisia urheilujuomia, joista pitäisi olla hyötyä esimerkiksi lihasten palautumiseen ja nesteytymiseen.

Tutkijat ovat kuitenkin selvittäneet myös esimerkiksi oluen vaikutusta urheilusuoritukseen. Voiko olut oikeasti toimia tehokkaana palautusjuomana? Tässä muutama tutkimus, jotka puoltavat olutta urheilujuomana.  Monet asiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele alkoholin yhdistämistä liikuntaan, joten palautumiseen kannattanee valita alkoholiton versio oluesta.

Espanjalaistutkijat: Olut parempi kuin vesi

Espanjalaisen Granadan yliopiston tutkimuksen mukaan olut voi palauttaa kehon nestetasapainon tehokkaammin ja nopeammin kuin vesi tai teollinen urheilujuoma. Selvityksen mukaan oluen sisältämä hiilihydraattien ja proteiinien yhdistelmä auttaa kehoa palautumaan ja nesteytymään nopeasti. Lisäksi olut helpottaa tutkijoiden mukaan lihaskipuja. Real Madrid -jalkapallojoukkueen lääkäri, tohtori Juan Antonio Corbalan kertoo suositelleensa ammattilaisurheilijoille jo pitkään ohrajuomia tehokkaan treenin jälkeiseen palautumiseen.

Amerikkalaistutkimus: Olut luonnollinen vaihtoehto

Etelä-Carolinan yliopiston vuonna 2013 tekemän tutkimuksen mukaan luonnollisten juomien, kuten hedelmämehun, maidon tai jopa oluen juominen liikunnan jälkeen voi olla hyödyllisempää kuin teollisten urheilujuomien nauttiminen palautusjuomana. Tutkimustulosten perusteella ihmisten tulisi valita palautusjuomansa treeniensä laadun perusteella. Voimaharjoittelun jälkeen tulisi suosia proteiinia ja kestävyystreenien jälkeen nesteitä sekä hiilihydraatteja. Antioksidanttipitoiset juomat sopivat sen sijaa tutkijoiden mukaan jokaisen liikuntamuodon kylkeen.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja